Dubbla JEM Guld till Sverige

Vilken härlig spänning och vilket magiskt avslut på JEM i Samorin, TVÅ EM-guld!!!

Ida och Mikael Grönkvist, Ola och Mikael Rimstedt, Adam Stokka och Simon Hult, Västervik spelar i Europas bästa U26-lag.
I U21-laget spelar Sanna Clementsson, Alexander Sandin, Castor Mann, Erik Hansson och Teo Bodin.
Lagledning för de båda lagen är Kapten Martin Löfgren, Coach Tom Gärds och assistent Lars Nilsson.

Martins slutrapport
EBL-video

Stort grattis till Europas bästa juniorer med lagledning!

Grattis även till U 16 som kvalade in till VM genom en sjätte plats i sin klass.

VM spelas i Wu Jiang, Kina, 9-18 augusti 2018.

Juniorsidan | Rapporter från lagen |Micke rapporterar | Spelschema | Officiell hemsida/Resultat | BBO

JEM Lag 2017

Nu är det snart dags för våra juniorlandslag att ge sig in i hetluften igen. 9-15 juli spelas EM Lag i Samorin, Slovakien.
Nedan finns länkar för att kunna följa spelet från datorn.
Juniorlandslagskaptenen Martin Löfgren berättar om truppen samt förväntningar på lagen i denna artikel.

På lördag den 8 juli invigs junior-EM i Samorin, Slovakien och på söndag, 9 juli kl: 10.00, startar spelet där vi har representation i U16, U21 och U 26.

Det kommer att finnas running scores samt visas ett antal matcher på BBO. Utöver det kommer kapten Martin Löfgren att rapportera från Samorin i juniorforumet.

Våra lag

U16

Markus Bertheau - Andreas Abragi
Isis Lundqvist - Tiger Lundqvist
Andrea Nilsson - MayaLo Björk Heed
Kapten: Kathrine Bertheau
Coach: Eva Abragi

16 lag deltar. Man spelar 12-brickorsmatcher, 4 matcher/dag och möter alla lag. Överst i tabellen när man mött sista laget tar hem guldet. U16 har spelat klart och medaljerna fördelas på onsdag kväll 12 juli.

Foto: Lars Nilsson

U16 - Med tre matcher kvar att spela såg det ut att bli en komfortabel avslutning för att hamna inom de sex som får spela VM i Kina nästa år. Med 0 mot Polen och dryga 6 mot Grekland blev det ändå en nervös sista match. Laget gick dock in o gjorde vad som behövdes för att klara kvalplatsen. Stort grattis!

 1. Polen 233,99
 2. Israel 226,32
 3. Frankrike 211,24

  6.. Sverige 170,97

U21

Sanna Clementsson - Alexander Sandin
Castor Mann - Erik Hansson
Teo Bodin
Kapten: Martin Löfgren
Coach: Tom Gärds
Assistent: Lars Nilsson

17 lag deltar. Man spelar 10-brickorsmatcher, 5 matcher/dag och möter alla lag två gånger. Överst i tabellen när man mött sista laget tar hem guldet. Spelet avslutas och medaljerna fördelas lördag 15 juli.

U21- Vilken magisk prestation! Efter två dagar låg man på 13:e plats och det mesta var tungt. Efter peppning från alla omkringvarande började så spelet vända och efter 14 raka segrar låg man plötsligen med i toppen med chans på medalj!
Inför sista dagen låg laget på guldplats, men det var hårt motstånd kvar och ingen förväntade sig nog att det faktiskt skulle räcka hela vägen.
I sista matchen möttes Israel som låg tvåa, på fjärde brickan släppte man ut 17 imp o Israel var förbi, men skam den som ger sig, 9 imp behövdes för att gå förbi igen, en spelföringsetta och en dubbling på en bricka där samma kontrakt spelades vid båda borden var vad som krävdes. Guldet var därmed bärgat med ett valfritt sticks marginal, läckert! Smile

 1. Sverige 456,41
 2. Israel 456,26
 3. England 450,72

U26

Simon Hult - Adam Stokka
Mikael Rimstedt - Ola Rimstedt
Ida Grönkvist - Mikael Grönkvist
Kapten: Martin Löfgren
Coach: Tom Gärds
Assistent: Lars Nilsson

27 deltagande lag. Man spelar 14-brickorsmatcher, 4 matcher/dag och möter alla lag. Överst i tabellen när man mött sista laget tar hem guldet. Spelet avslutas och medaljerna fördelas lördag 15 juli

U26 - Superlativen räcker inte till för att beskriva detta lag. Vi visste att de var bra och många förväntade sig att det skulle bli guld, men på vilket sätt det gjordes. De fullkomligt krossade de flesta av sina huvudkonkurrenter och hade kunnat avstå från spel sista matchen och ändå tagit guldet, otroligt imponerande!

 1. Sverige 405,57
 2. Frankrike 384,70
 3. Polen 374,75