Juniorlandslaget siktar på VM 2023!

Juniorlandslagstruppen för säsongen 2022-2023 med VM till sommaren som självklart mål har nu formerat sig.

Att ingå i en landslagstrupp betyder kort sammanfattat att man är aktuell kandidat för att kunna bli uttagen till representationsuppdrag såsom EM, VM, NM eller andra inbjudningstävlingar inom sin klass . På juniorsidan ändras sammansättningen ofta från år till år, både då någon faller för åldersstrecket för en viss klass eller för att nya talanger visar framfötterna och anmäler sitt intresse. Juniorlandslagsledningen gör, tillsammans med UK, ett övervägande om vilka som får plats i truppen.

Fokus under säsongen ligger på Junior-VM som kommer att spelas under nästa sommar på en än så länge okänd ort. Dit har Sverige kvalificerat sig i klasserna U26 (på VM för spelare födda 1998 eller senare) och U21 (spelare födda 2003 eller senare) via resultatet på EM tidigare under 2022.

Årets trupp ser ut som följer:
U26
Castor Mann – Erik Hansson
Sanna Clementsson – Alexander Sandin
Markus Bertheau - Erik Wiberg
Tobias Bern

U21
Klara Gustafsson – Andreas Abragi
Andrea NilssonMaya Lo Björk Heed
Harry Hjort Warlenius – Ivar Lichtenstein
Isis Lundqvist
Filip Asplund Sivelind

Vi har också ett U16-par med i truppen som dock i nuläget inte har något JVM att se fram emot.

U16
Matteo Nordqvist - Joakim Johansson

Tack vare Yellow Cap - ett initiativ av Mats Nilsland och Lars Nilsson - har vi möjlighet att erbjuda juniorerna regelbunden träning på nätet mot riktigt bra motstånd. Det har börjat alldeles strålande med en femteplats i OCBL September Cup, avancemang till A-gruppen i ALT och alldeles nyss (tyvärr) en semifinalförlust i OCBL October Cup.

Några andra höjdpunkter under säsongen är ett truppläger i Örebro 25-27/11 och JSM-par i Stockholm 21-22/1.

Till sist: Vi har stora ambitioner om att få till en bra verksamhet men kassan är skral. Att anordna läger, bidra med ekonomiskt stöd när spelare och ledare åker på inbjudningstävlingar och att delta i mästerskap kostar pengar. Vi har för avsikt att regelbundet informera om vår verksamhet och på så sätt göra alla medlemmar delaktiga samtidigt som vi hoppas väcka ett intresse för juniorbridgen. Vi hoppas därmed att några medlemmar kan tänka sig att skänka en slant till detta ändamål när tillfälle ges.

Om du har förslag, frågor eller funderingar så tveka inte att höra av dig. Varför inte utmana några av våra juniorer på en lagmatch?

Juniorlandslagsledningen
Karl Asplund (kapten)
Johnny Östberg (truppansvarig U26)
Mikael Grönkvist (truppansvarig U21)