Juniortruppslägret i Varberg

  • Juniorparen som spelade med framgång i Falkenberg
  • Micke Grönkvist med det snyggaste tornet

Under helgen 28–30 april hölls ett juniortruppsläger i Varberg. Lägret innehöll allt från bridgeproblem till brännboll samtidigt som sista paret till sommarens EM togs ut och truppen sammansvetsades ytterligare.

Fredagen började lite sent då inga tåg åkte från Göteborg till Varberg på grund av ett urspårat tåg tidigare under veckan. Istället fick resenärerna från Stockholm först åka till Kungsbacka för att sedan efter en timmes väntan åka i ett proppfullt tåg till Varberg. Dock var vi inte de sista som kom fram då även kapten Martin hade fastnat, dock i bilkö.

Vi började lägret med en rolig teambuildning-övning. Övningen gick ut på att man med sitt par skulle bygga ett så högt torn som möjligt enbart med hjälp av pasta och marshmallows. Undertecknad med Castor lyckades bygga ett torn hela vägen från golv till tak då vi (kanske mot reglerna, domarna diskuterar fortfarande) använt oss av lampan som stöd. Priset för snyggaste konstruktion gick dock till syskonen Grönkvist. Dagen slutade med en kort tävling på 12 brickor för alla paren, U21/26 spelade för sig och U16 för sig, som så klart innehöll några svåra ”PO-givar”.

Lördagen inleddes tidigt med finetuning-övningar för U21/26 medan U16 sysslade med spelföring- och försvarsproblem. Personligen tycker jag att synkroniseringsuppgifterna för U21/26 var mycket givande då det kom upp flera nya lägen som i alla fall jag inte diskuterat tidigare. Hur spelar du till exempel mot 3 som är spärr med eller mot 2 som visar minst 4-4 i högfärgerna? Spelar din partner dessutom likadant?

Även om det regnade på eftermiddagen hindrade det inte oss från att spela brännboll. Matchen var mycket jämn och skapade mycket känslor då flera av oss är minst sagt tävlingsinriktade. Det slutade med att alla var dyblöta med ändå glada. Dagen avlutades sedan med den klassiska kvällstävlingen, alla-mot-alla IAF, som även den innehöll ett gäng kluriga givar.

Söndagen tillbringades mestadels med U26-uttagningen inför JEM. U21 bakspelade de äldre samtidigt som några fungerade som BBO-operatörer. U16 fick också bakspela, men spelade sedan en sidotävling med samma brickor som de äldre.

Efter 4 x16 brickor stod till sist 2 x Grönkvist som segrare, främst tack vare den mycket stora ledning de samlat ihop via BBO föregående helg. Lägret avslutades sedan med en partävling för de som fortfarande var spelsugna. I denna tävling dök följande intressant bricka upp. Du sitter i 4 med spaderutspel. Hur tänker ni er hemgången efter att försvaret spelar tre varv i den färgen?

543
86
10654
KD32
-
-
-
-
kn2
EKDkn1074
ED3
E
-
-
-
-
Nord
Öst
Syd
Väst
Syd giv
Ö-V i zonen

Du stjäl den tredje spadern högt och tar för A. Nu spelar du bäst 4 upp mot 6! Öst vinner med 9 och vänder med ruter men den vinner du med esset för att spela 7 till åttan och kan nu saka dina två ruterförlorare på KQ.

De som sedan ville avslutade helgen med att åka till Falkenberg på måndagen för att spela silvertävling över 42 brickor. Tävlingen slutade inte riktigt som Martin tippat då juniorerna enligt honom skulle ta dom sex främsta placeringarna. Det blev dock tre par bland de fyra första när Simon - Linus vann, följt av Micke - Ida på andraplats och Johannes - Daniel som fyra.

Från hela juniortruppen vill jag som avslutning nu passa på att tacka hela BK Albrekts med Janne Malmström i spetsen för ett fantastiskt fint arrangemang. Volontärer från klubben ordnade med skjuts och tre hemlagade måltider om dagen plus fika däremellan – helt fantastisk service. Tack så hemskt mycket för det!