JNM-lag 4-6 april, löpande rapporter

4-6 april spelas junior-NM i Danmark.
Sverige representeras i tre klasser, U16, U21 och U26.

Hemsida | Tider för ramasändningar | BBO

Påsk och udda år är sedan länge förknippat med JNM-lag. 2015 står Vejen och Danmark för värdskapet. Resultatet 2013 blev guld för U21 och en bronspeng för U26.

2016 tillkom U16 och de svenska resultaten blev ett brons för U21 och guld för såväl U16 som U26.

Löpande Tävlingsrapporter

Långfredagen skulle bli precis som namnet antyder, lång. Samling i Stockholm redan 07.00 för bilfärd söder ut. Efter sedvanligt förhör av geografi och bridge så blev till sist klockan 11.30 och dagens stora behållning, finalen i White House inleddes. Det var länge sedan det var så roligt att åka minibuss kan jag säga. Efter att ha plockat upp Sanna i Malmö så bröts tyvärr vår uppkoppling. Efter en tids resa så såg vi en buss med texten ”Gratis Wi- Fi och jag fick omedelbart order om att lägga mig nära för att komma åt BBO-sändningen. Kontakt uppstod men tyvärr han vi inte se några kort. Vem har sagt att man behöver eget Wi-Fi. Efter framkomst till Vejen så han vi se upplösningen på finalen och det var med mycket stor glädje som middagen intogs. Än en gång- Grattis!

Sedan blev det partävling där Sanna och Castor vann U16-klassen. Strax efter 1 så anlände till sist Micke och Ola som efter flyg plockats upp av Hans-Ove på Kastrup för vidare färd. Trötta och lyckliga sammanfattar nog känslan bäst…

Morgon 4:e April

Just nu svenska U21 mot U16. Tyvärr fick vi ett tråkigt besked igår då Alexander Sandin blivit ordentligt sjuk och kan inte delta, krya på dig! Vi fortsätter att köra som igår med Sanna/Castor och Linus/Erik.

Idag landslagsdebuterar:

Linus Folkesson
Allan Nouri Castor Mann

Ska bli mycket spännande att följa!

Morgon 5:e april

Efter en dags spel så ser det helt klart positivt ut för den svenska truppen. U26 leder och är redan nu klara för final. Efter dagens första match som just börjat så kommer vi att spela 5*14 mot Norge.

U21 har inlett väldigt starkt och ligger tvåa i sin klass. De nya konstellationerna fungerar utmärkt och som någon sa ”skönt att spela bridge och slippa konventioner…”

U16 har haft det tungt i många matcher, inte så konstigt då man möter lag som spelat längre och har mer rutin. Fokus ligger så klar på utveckling och det känns som att en sådan pågår. Dock ser det inte så illa ut som tabellen visar, sanningen är att vi leder klassen U16 även om det bara är två lag med.

Stämningen är god även om jag inte riktigt gillar att PO slog alla i tärningsspel igår. Han borde veta bättre och släppa fram andra…

Ledsen att det är svårt att förannonsera BBO här då vi knappt själva vet.

Lunch 5:e april

U26 vann stort i sista kvalmatchen mot Norge och fick därmed med sig en Carry over på maximala 16 IMP. Efter första segmentet av 5 i finalen så har vi tyvärr tappat 6 av dessa.

U21 missade tyvärr finalen efter att ha fått 0VP mot Danmark i första matchen. Mycket tråkigt så klart men vi tar nya tag i bronsmatchen mot Finland.

U16 avslutade med storseger mot Norges lag i samma klass och går in finalspelet med ett litet försprång.

Slutspelet igång!

Hult-Ekenberg kom ut med ”katastrof” enligt Hult som pratade om -40 IMP. Efter att ha varit med ett tag tänkte jag back 20… Efter jämförelsen hade vi vunnit med 14 i andra segmentet och leder med 24 totalt. Bra spel av Stokka/Karlsson som teoretiskt borde haft +54 Smile

Finland tyckte upp sig rejält och vi ligger under med 2 efter första segmentet.

U16 fick en flygande start i finalen och leder med 62 IMP.

Åter till spelet/BBO

Morgon 6:e april

Ett segment kvar och det är dags för avgörande. U26 går in med en ledning mot Norge.

U21 jämnt mot Finland i match om tredje pris.

Castor in action U16 leder väldigt stort mot Norge och även om inte segrar ska tas ut i förskott så är förlust långsökt. Castor sammanfattade strategin mot Norge ”Jag kör med mycket inpetning och det brukar fungera bra”

Dubbla JNM-Guld

Stokka och Karlsson kom ut med allt annat än glada miner från lokalen, minst 40 back var budskapet. En stund senare kom Hult ut ur lokalen och han började prata om bra spel och plus (vi vet alla att det är minst 50+). Att slå regerande världsmästarna med eftertryck känns mycket bra.

U21 avslutade med seger mot Finland och vann därmed bronset.

U16 vann även sista segmentet och visst måste det kännas bra att ta guld i sitt första internationella mästerskap för två av våra debutanter. Massor av nya lärdomar och vi ser med tillförsikt fram emot sommarens utmaning.

//Per

Svensk representation

De svenska lagen och kaptenens förväntningar.
Klicka på resp. namn för att se lite kort info om spelaren.

U26

Johan Karlsson - Adam Stokka
Simon Ekenberg - Simon Hult

Vi går för Guld och Simonerna går som tåget på nätet. Ska bli spännande att möta regerande världsmästare Norge….

U21

Johan Säfsten - Carl Blekemo
Mikael Rimstedt - Allan Nouri

Både Ola Rimstedt och Ida Grönkvist spelar väldigt mycket och kommer under våren även att spela i USA vilket gör att de inte är med här. Detta bereder plats för två mycket träningsflitiga spelare i form av Carl Blekemo och Allan Nouri. Självklart satsar vi högt men framförallt är tanken att stärka deras spel genom att spela med varsin världsmästare.

U16

Castor Mann
Sanna Clementsson
Linus Folkesson
Erik Hansson
Alexander Sandin

Exakt vilka konstellationer det blir är osäkert även om vi så klart har en tänkt linje. Här gäller det att få till internationell rutin och svetsa samman gänget. Att homogenisera gruppens kunskap är också det en självklarhet.

/Per Leandersson