Rikslägret dag 3

Gårdagen flöt återigen på väldigt snabbt och smidigt. Det största problemet är att få alla juniorer i tid till tävlingarnas start - 09:30 är kanske lite väl tidigt att börja…

Infosida

I går spelades det en lagtävling under för- och eftermiddagen med lottade lag. Vi i staben delade upp deltagarna i två grupper med fyra lag i varje grupp. Båda grupperna spelade sedan en Round Robin á 6 brickor/match. Efter lunch blev det sedan guld/bronsmatch i respektive grupp där den yngre gruppen körde en final på 8 brickor medan de äldre fick spela en final på 28 brickor.

Vinnare i den yngre gruppen blev lag 2 med Maja Ekholm, Lukas Sveilis och Oskar Johansson (samt en förälder). Vinnare i den äldre gruppen blev lag Haj med Joakim Lilja, Hanna Willart och Allan Norman Otman Farha (samt en förälder). Grattis till båda lagen!

Efter lagtävlingen blev det spökboll för de som var intresserade samt ridning för de sista. Det blev en tapper grupp som gav sig i väg ut mot hästarna i gråmulet väder med duggregn. De blev dock belönade genom att få testa på tölt vilket övriga grupper inte fick göra.

Det blev middag (pasta Carbonara) som följdes av en speedy gonzales i två grupper. Den stora gruppen spelade 24 brickor där sista ronden skulle vara avklarad på 6 minuter (4 brickor/rond) medan den mindre gruppen spelade 18 brickor där sista ronden skull vara spelad på 19 minuter (4 brickor/rond). Vinnare i stora gruppen blev Alexander Bäckström och Fredrik Axelsson. De tog därmed ifrån Olle Sandström sin titel som obesegrad mästare i denna tävling.

För fullständiga resultat i alla tävlingar