Göteborgs BF

Välkomna till Göteborgs Bridgeförbund

Här hittar du all information som rör distriktet och alla dess tävlingar.

GBFs och alla klubbars tävlingar finner du i vår Tävlingskalender.

Senaste nytt

Det blev en klar seger för Ylva Pyykkö och Anders Eriksson i DM mixed.

Här finner du aktuell information om Spel i Bridgens Hus och Bridgens Vänner

Det blev en överlägsen för lag Cosmos i Paul Jones.

Den 11 december spelades DM-veteraner med Leif Lysebring och Anders Ihalainen som överlägsna segrare.

Göteborg 210927

Nu kan vi äntligen öppna portarna helt på Bridgens Hus. Från och med onsdagen den 29 september finns inga hinder för full verksamhet. Vi hoppas att alla ska hitta tillbaka till de gröna borden igen.

Dock gäller GBF:s beslut om att ALLA som kommer till Bridgens Hus måste vara fullvaccinerade samt vid anmodan kunna visa bevis på detta.

Den 28 september drar GBF:s Ligaspel igång. 50 lag går till start. Vi tycker att det är kul att så många lag har anmält sig. Björn Sörling organiserar och är tävlingsledare. Frågor angående ligan kan mejlas till info@björnsaker.se eller BK lagspelets ordförande Sten-Åke Thunberg på thunbergstenake@gmail.com.

GBG behöver hjälp med två saker. Dels någon eller några som tar ansvar för att köpa in blommor till kaféets fönster samt att sköta dessa.

Vi behöver också någon eller några som kan sköta GBF:s bibliotek, som ska stå klart i månadsskiftet okt/nov. Låneverksamheten kommer att ske efter eget ansvar men det behövs någon som håller ordning i hyllorna, stämplar böckerna och ordnar ett kortregister på våra böcker.

Vi tar även emot bridgeböcker om du vill donera till biblioteket. Det går bra att lämna dem till Mikael på kansliet.

Intresseanmälan kan mejlas till info@gbfsvenskbridge.se. Det går också bra att ringa till mig.

Nu är det klart med parkeringarna. Dagtid får man stå på raderna 11, 12 och 16. Och på raderna 13, 14 från klockan 14.00. För dessa parkeringar gäller inte det gamla parkeringskortet. Det gamla P-kortet gäller endast kvällstid efter 17.00.

Vi har även parkeringar vid skjutbanan. Men där gäller inte heller det gamla kortet utan även där måste du lösa nytt P-kort hos Pia i kaféet. Det nya kortet gäller fram till januari 2022.

Vi kan dock inte garantera några platser utan det är först till kvarn som gäller. Vad beträffar skjutbanans parkering så ställ er så effektivt som möjligt och bara på de anvisade platserna. Alla information om parkering hittar du även på anslagstavlan vi entrén.

Två trevliga och stora tävlingar står på programmet i oktober och november.

Lördagen den 30 0ktober har BK Debut jubileumstävling. Den kommer att spelas i flera grupper så det finns plats för både nybörjare och mer rutinerade spelare. Du anmäler dig i kalendern på GBF:s hemsida.

Lördagen den 6 november startar traditionella guldtävlingen Kamras Minne. En tävling som brukar locka spelare från hela landet. Även där anmäler du dig på hemsidan.

Jag ser fram emot många trevliga återseenden vid de gröna borden.

Gunnar Östgård Olsson/ ordf GBF

0708 63 90 88

Göteborg 210901

Äntligen har återtåget till de gröna borden börjat. Dock sker det tills vidare under mycket kontrollerade former.

GBF:s styrelse har beslutat att ALLA som besöker våra lokaler måste vara fullvaccinerade samt att vederbörande skall kunna visa intyg på detta vid anmodan. I övrigt gäller för närvarande; inga tävlingar får vara större än tolv bord och att klubbarna spelar vid skilda tillfällen för att undvika onödig trängsel.

Det begränsande antalet spelare innebär att föranmälan måste ske. Detta sköter klubbarna i kalendern på GBF:s hemsida, som ligger på Svenska Bridgeförbundets sida eller på det sätt som din klubb föredrar.
Pia kommer att hålla kaféet öppet när det är spel eller kurs. Så allt är nästan som vanligt fast i liten skala.

Calle Ek kommer att lämna sin tjänst hos oss. Han har fått ett nytt jobb som skolkoordinator i Skövde. Vi kommer att sakna honom. Under covidtiden har han gjort otroliga insatser. Calle har bland annat har varit tävlingsledare under nära 300 BBO-tävlingar och organiserat flera stora ligaspel på BBO. Förutom detta har han skött förbundets kommunikation på nätet och hjälpt massor av spelare och klubbar att komma till rätta med sina problem. Lycka till med det nya jobbet, Calle.

Ligan ligger i startgroparna. Den 27 september är det tänkt att vi ska köra i gång. Alla ligakaptener har fått ett brev där det framgår att man måste återanmäla sig för att kunna deltaga. Anmälan sker på info@gbfsvenskbridge.se. Att vi gör på det sättet beror på att Ligan legat ner i nära två år och därför måste vi få en bekräftelse. Dock kommer alla som anmäler sig att placeras i de grupper där de tidigare var. Vi hoppas att alla lag anmäler sig igen och att ännu fler lag ställer upp. Ligan kommer som vanligt att spelas i Bridgens Hus.

Arne drar i gång sin Bridgeskola den 20 september. Så berätta gärna för dina bekanta, föräldrar, grannar, barn, svärmödrar, släktingar med flera att nu finns chansen att lära sig världens roligaste spel igen. Det finns även möjligheter till spelträning om du känner dig ringrostig. All information finns
hemsidan

Du kan också ringa Arne Larsson på nummer 0705 98 29 78 eller mejla arnelarsson@telia.com, så svarar han på alla dina kursfrågor. Juniorer är också välkomna till Arnes kurser och de deltar dessutom helt gratis.

Ett stort tack till Mikael, som tvättade alla gardiner i Bridgens Hus. Och ett lika stort tack till Inger, Göran, Nisse, Björn och Inga-Maj, som hjälpte till med strykning och upphängning efteråt. Så bra det blir när vi hjälps åt. Jag hoppas på ännu mer sånt i Bridgens Hus.

Hoppas nu att alla hittar tillbaka till de gröna borden.

Gunnar Östgård Olsson/ ordf. GBF
0708 63 90 88

Anmälningar till ligaspel

Hej lagkaptener och övriga medlemmar!

Då vi har fått många frågor hur man anmäler sig till ligan vill vi göra ett förtydligande. Man anmäler sig genom att skicka ett mail till info@gbfsvenskbridge.se och skriver lagnamn, lagkapten med medlemsnummer samt deltagare med medlemsnummer på alla spelare i laget.

Vi tar endast emot lag denna väg. Ni kan alltså inte anmäla erat lag på svenskbridge. Tänk på att sista anmälningsdag är 10 september och ligatabellerna presenteras den 15 september på denna sida, här och spelstart ser ni i vår spelkalender här.

Vi hoppas att så många lag som möjligt kommer att deltaga!

BK Lagspelet

Parkering vid Bridgens hus

De gamla tillstånden för 2020 gäller endast parkering kvällstid utanför Bridgens Hus samt ett fåtal platser efter klockan 14.00.

Vid parkering vid skjutbanan måste man lösa ett nytt parkeringskort a 100 kronor hos Pia i kafeterian. Detta kort gäller fram till den 31 januari 2022.
Med vänlig hälsning
GBF

Klubbarnas uppstartande

Dessa klubbar i GBF har för avsikt att starta upp vid följande tid, Kungälvs BK i början på september, Hamras BK i början oktober, BK Lyx 2 september, BK Everfresh 30 augusti, Kronhusklubben 18 augusti, BK Lejonet den 1 september, Lerums BK som har gjort ett fantastiskt arbete har sin verksamhet fullt igång. BK Debut startar den 1 september. BS Damernas startar den 2 september. Asperö-Brännö har sin verksamhet igång. Partille den 2 september. Kungsbacka har sin verksamhet igång. BK Viva kommer med info om sin uppstart. Gå in på respektive klubbars hemsidor för information om när spel arrangeras och vilka restriktioner som gäller.

Arnes bridgeskola

Här hittar ni information om Arnes kurser till hösten. här

BK Lejonet

Den nya klubben som är en sammanslagning av Fredagsklubben och Onsdagsklubben har tänkt att starta den 1 september, klockan 11:00, spelet sker på Bridgens hus.

Kronhusklubben startar upp igen

Hej alla bridgespelare,

Kronhusklubben startar upp igen,

Vi kommer att starta den 18 augusti och vi kan max ta 24 par då det fortfarande finns restriktioner. Alla ska kunna visa upp vaccination pass för allas säkerhet. Föranmälan görs här

Välkomna

Fredagsklubben och Onsdagsklubben har blivit en klubb

Under dagens möte beslutades att Fredagsklubben och Onsdagsklubben bildar en gemensam klubb under namnet BK Lejonet som syftar på Göteborgs stadsmärke!

Svenska mästare

Vi gratulerar våra nyblivna svenska mästare i mixed Vivianne Norling och Pär Ljungkvist, mycket bra gjort! Här är resultatlistan, resultat

Bridge på BBO under veckorna 30-32

Under nästa vecka och veckan därpå ser spelet på BBO ut så här,
måndag 26/7, onsdag 28/7, fredag 30/7. Under vecka 31 inget spel överhuvudtaget. Detta för att SBF kommet att arrangera spel på nätet läs mera här. Vecka 32 är det spel som vanligt måndag, onsdag och fredag. Alla tävlingar startar klockan 10:00.

GBF

Sommarbrev ifrån ordförande

Hej, Bridgevänner,

nu tar GBF lite sommarlov. Men det betyder inte att vi bara kommer att ligga på stranden.

Efter midsommar drar vi ner på vårt spel på BBO. Då kommer vi endast att spela tre gånger i veckan. Måndagar och fredagar klockan 10.00 och på onsdagar 18.30. Vi vill tacka alla som stött oss genom att spela under det gångna året och sända ett mycket varmt tack till Bosse och Calle, som drivit verksamhet och som fortfarande sköter BBO-spelet. Den 13 augusti kommer vi att avsluta BBO-tävlingarna helt.

Även våra populära ligatävlingar kommer att avslutas när sista matchen spelats i den nuvarande serien. Och vi vill tacka spelarna, lagledarna och Bosse och Calle för ett mycket gott genomförande av samtliga matcher. Givetvis hoppas vi att ni även ska återvända till ligaspelet live, som startar i höst i Bridgens Hus. Ni kommer att få information om Ligan längre fram i sommar. Men vi vill uppmana er som inte har något lag att bilda ett sådant. Våra divisioner är anpassade från nybörjare till elitspelare.

I mitten på augusti kommer vi att kalla representanter för alla klubbar i distriktet till ett möte. Vi vill gärna träffa er och prata om framtiden och diskutera vilka behov ni har inför omstarten. GBF planerar att starta tävlingsledarkurser, information om nya BIT-systemet och berätta om hur den nya hemsidan fungerar. I och samband med dessa aktiviteter vill vi lyssna av era åsikter och tankar.

Vi vill också uppmana alla klubbar att svara på Göteborgs Fritids enkät och tacka för generösa lokalbidrag. Deras stöd har en av förutsättningarna för Bridgens fortlevnad i vårt distrikt.

Arne planerar att dra i gång sin kursverksamhet vecka 38. Han kommer även att inbjuda till introduktionsmöten med räkmackor och provspel. Mer information om detta kommer ni att få i nästa brev och i Bridgens Hus. Men jag vill redan nu uppmana er att berätta för vänner och bekanta att nu finns chansen att lära sig världens trevligaste spel. Till nytta för både hjärnan och sällskapslivet.

Här är ytterligare fyra trevliga tidpunkter att notera:

GBF:s årsmöte 23 oktober.

Guldtävlingen Manfreds Kamras Minne 6 november.

GBF firar 10 år i Bridgens Hus med stor bridgefest den 4 december.

Paul Jones den 28 december.

Givetvis kommer det att hända mycket mer under hösten men mer om detta senare.

Jag vill också passa på att uppmana klubbarna att berätta för Calle 070- 270 04 01 när ni tänker starta spelet i klubben. Då hjälper han er att lägga ut klubbens information på hemsidan.

Ha en riktigt trevlig och solig bridgesommar

Gunnar Östgård Olsson
Ordf. GBF 0708 63 90 88

Ps. Introduktionsmedlemmar behöver ej betala sin avgift 2021. Missa inte att uppdatera din klubbs hemsida på nya hemsidan hos Svenska Bridgeförbundet Ds.

DM-Veteraner

Då var DM-Veteraner avgjort, 12 par kom till start och vann gjorde Tage Bengtsson och Jan Unosson före Leif Lysebrink och Anders Ihalainen, men inget av dessa par blev distrikt mästare utan det blev Hans Thimell och Jan Andersson, grattis! slutresultat

DM-Par

Då var årets DM-Par avgjort och distriktsmästare blev Mikael Westerlund och Kent Johansson BK Lyx. På 2:a plats kom ännu ett par ifrån BK Lyx Tomas Andgren och Per Sjöberg som 3:a i DM kom Bo Larsson och Carl Heyman Bohus Nation. Fullständigt resultat hittar du här

Bridgens vänner

Nu har årets första dragning skett i bridgens vänner, följande personer har haft fru fortuna på sin sida!

BRIDGENS VÄNNER

Den 11 april hade vi den första lottdragningen för år 2021 i Bridgens Vänner.

Vinnarna blev:

  1. Nr 137, Robert Bäck 1000:-
  2. Nr 158, Gunilla Westling, 800:-
  3. Nr 34, Birgitta Wallengren 700:-
  4. Nr 4, Lillemor Eriksson 600:-
  5. Nr 104, Carl Waern 500:-
  6. Nr 39, Gunnar Olsson 400
  7. Nr 106, Agneta Hultgren 300:-
  8. Nr 192, Gunvor Andersson 200:-
  9. Nr 143, Pål Rangaard 200:-
  10. Nr 147, Christina Hedén Danielsson 200-

Grattis till er alla

Birgit Petersen

Inbjudan till DM-Mixed

Välkomna att spela DM-Mixed i Göteborg söndagen den 2/5 maj!

Detta år kommer vi att spela en direktfinal på BBO, det du ska göra är att förutom att anmäla dig på denna länkDM Mixed så ska du skicka ett mail till info@gbfsvenskbridge.se för att lämna ditt och din partners nickname.

Kostnaden för tävlingen är 250 kronor/par.

Distrikt mästerskapen i par-disciplinerna

Under torsdagens TK-möte beslutades att GBF kommer att anordna sina distriktsmästerskap på BBO. Vi kommer att spela 24–32 brickor beroende på hur många deltagare vi blir. Detta medför att vi endast kommer att spela om bronspoäng i DM-finalerna. Speldagar och starttid för de olika disciplinerna är:

2/5 DM-mixed Klockan 17:00 BBO
9/5 DM-par Klockan 17:00 BBO
16/5 DM-veteraner Klockan 17:00 BBO
30/5 DM-damer Klockan 17:00 BBO

Sista anmälningsdatum för varje tävling är på fredagen innan tävlingen startar, så var ute i god tid! I varje enskild disciplin kommer det att skickas ut en separat inbjudan till alla medlemmar samt en direkt länk för anmälan på GBF:s hemsida.

Då tävlingarna kommer att spelas på BBO så måste man föranmäla sig på den länk som finns på GBF:s sida Göteborgs BF | Svenska Bridgeförbundet med andra ord du kan inte anmäla dig 15 minuter innan. Vid anmälan så skickar man ett mail till info@gbfsvenskbridge.se med de nickname som man har på BBO.

Tävlingen är öppen för alla som är medlemmar i SBF, spelare eller par som kommer ifrån andra distrikt är välkomna att deltaga men en plats är given för GBF i den kommande finalen.

Det kommer att kosta 250kr/par som swishas till dessutom tillkommer en kostnad på 1,50$ per spelare till BBO.

Välkomna till DM-spel i GBF.

Vårens liga

Här är finns all information om vårens liga, samt tabeller.
Ligan

Påsk brev ifrån ordförande

Hej, Bridgevänner,

tack för allt ekonomiskt stöd och alla ideella insatser. Nu är den ekonomiska krisen över och vår lokal kommer att finnas kvar när pandemin är under kontroll.

Sammanlagt har enskilda medlemmar och klubbar bidragit med 152 420 kronor i insamlingspengar och på BBO har spelarna bidragit med 195 132 kronor i spelavgifter. Från den sistnämnda summan kommer en del kostnader att dras men det blir en rejäl slant över i slutändan. Men spelet på BBO är inte slut än. Vi kommer att fortsätta spela där tills smittorisken är över.

Trots starkt ekonomiskt stöd får vi inte förglömma de ideella insatserna i form av idéer, tävlingslederi, förhandlingar och andra ovärderliga jobb. Tusen tack till er alla.

DM-lag har spelats på nätet. Vi hade positiva tankar om att genomföra DM-par, DM-mixed, DM-damer och DM-veteran, fysiskt i Bridgens Hus. Men situationen har förändrats igen. I dagsläget ser det inte ut som att vi kan genomföra DM-finalerna i Bridgens Hus. Den 8 april kommer styrelsen att fatta slutgiltigt beslut i frågan. Så fort beslutet är fattat kommer vi att meddela spelarna i GBF och börja skicka ut inbjudningar via mejl.
Vi kommer även att fortsätta med Liga-spelet på nätet. Vi vill tacka alla lagkaptener och spelare för att Ligan fungerat klanderfritt. Givetvis hoppas vi att ni ställer upp även denna gång och att ännu fler lag anmäler sig.

På hemsidan hos Svenska Bridgeförbundet hittar du information om alla våra aktiviteter och även instruktioner. Det kan kännas lite klurigt att hitta där i början men sidorna är till mycket god hjälp för dig. Du givetvis melja förfrågningar till hemsidan info@gbfsvenskbridge.se eller ringa Calle på nummer 0702 70 64 01, på måndagar eller onsdagar, mellan 10.00 - 15.00. Det går också bra att ringa mig eller någon annan i styrelsen. Om vi inte har svaret kan vi alltid slussa dig rätt. Våra nummer hittar då på hemsidan.

Vår gamla, och mycket uppskattade, hemsida kommer att läggas ner. Så alla resultat hittar du framtiden på den nya hemsidan hos Svenska Bridgeförbundet. Även klubbarnas speltider och inbjudningar kommer även att finnas där. Därför är det viktigt att du uppdaterar klubbens information. Att vi lägger ner den gamla sidan beror på att bitsystemet är kopplat till den nya och underlättar jobbet för tävlingsledare och andra administratörer.

Jag önskar dig en trevlig och glad påsk
Gunnar/ ord GBF
0708 63 90 88

SM-DM lag

Under lördagen spelades DM-lag final. Segrade i tävlingen gjorde ”Lavec Smile” men de tillhör inte distriktet så de kan inte bli distriktsmästare utan det blev ”Sjöman med båt”. Fullständigt resultat finns här. Det blev 2 lag som gick vidare till semifinalen.

Ligan våren 21

Om ni följer länken så hittar ni vårens ligadivisioner LigaVT21

Bridgens vänner

Göteborg, januari 2021

Gott Nytt År 2021!

Nu är det nytt år och Bridgens Vänner fortsätter sin verksamhet. 2020 var ett trist år då vi inte kunde mötas och spela i Bridgens Hus på grund av corona. Ändå körde vi på som vanligt i Bridgens Vänner och vi hade våra 3 dragningar under året och betalade ut vinster för ett belopp av 9 900 kronor.

Bridgens Vänner har kommit till dels för att ha ett trevligt lotteri för bridgemedlemmarna och dels för att stödja de olika klubbarna i GBF. Efter ett helt år med corona har klubbarna nu verkligen behov av stöd och vi hoppas därför att du vill vara med och stödja Bridgens Vänner genom att köpa en eller flera andelar.

Ett års sponsring kostar 150 kronor per andel och du deltar sedan i lottdragningen tre ggr per år (april, september och december). Cirka hälften av inkomsterna delas ut som lotterivinster och resten används för att stödja de olika klubbarna.

Vinnarna redovisas på GBF:s hemsida samt på anslagstavlan i Bridgens Hus.

Betalning sker på postgiro 77 75 41 – 4. Det är viktigt att du anger namn och emailadress på din inbetalning. Ev. frågor ställs till birgitsp@telia.com.

Bridgens Vänner/Birgit Petersen

Arnes Bridgeskola ny info

Titta gärna in på denna länk för vad som gäller för Arnes bridgeskola, klicka här

Tävlingar

Logga in för att se Mina tävlingar.

Datum Spelade tävlingar
22 jan 2022 DM/SM Mixed
28 dec 2021 Paul Jones - Omgång 3
28 dec 2021 Paul Jones - Omgång 2
28 dec 2021 Paul Jones - Omgång 1

Datum Kommande tävlingar
01 feb 2022 Elitserien, rond 1
01 feb 2022 Div 1A, rond 1
01 feb 2022 Div 2A, rond 1
01 feb 2022 Div 3A, rond 1
T