En otroligt bra prestation i EM

Just hemkommen ifrån Budapest och EM vill jag framföra några saker.

Det första är att bridge är riktigt spännande och följa ifrån plats. Den nerven man ser på spelarna går inte att gissa sig till bakom en BBO skärm.
Det var kul och att se lite svenskar på plats och jag vet att spelarna uppskattar det. Hoppas ännu fler kommer till Wroclaw i September och hejar fram alla landslag där.

Det andra är att vi som enda nordiska land får representera Europa i VM i Lille nästa år, inte bara ett eller två utan tre lag. Jag tror inte att det har hänt förut i historien. Vi blev det näst bästa landet, efter Frankrike, av alla totalt i EM. Det är stort och vi har höga förväntningar på juniorlaget i JVM också. Detta innebär att, tillsammans med våra två silver i VM förra året, vi befäster att vi är en toppnation i Landslagsbridge i hela världen.

Det tredje är ett superstort tack och grattis till alla spelarna, Anders M, Sten-Åke B (han har skaffat sig ett artistnamn), PG E, Johnny Ö, Bengt-Erik E, Mats A, Johan U, Fredrik N, Mikael R, Ola R, Johan S, Frederic W, Pia A, Kathrine B, Maria G, Catharina A, Ida G och Cecilia R. Förutom att ni spelar otroligt bra som sig bör för att placera sig så på topp, Så är ni otroligt öppna och fina lagkamrater mot varandra och övriga. Ni är verkligen fina föredömen för Svensk bridge.

Det fjärde är att för att detta skall funka så måste spelarna ha uppbackning i form av kaptener och coacher. Det är ett mycket pressat spelschema och mycket som skall göras mellan matcherna. Men detta klaras av med bravur och den som svettas mest och gör ett hästjobb är coachen Carina Wademark. Även Jan Lagerman, Tommy Gullberg och BG Olofsson gör fina insatser för de svenska spelarna på plats.

Skönt att åter igen få känna sig stolt som Svensk nu när fotbollen inte levererade. Så ett stort tack till alla.

Johan Grönkvist