VM-kval online

Som många vet sköts det EM som skulle ha spelats på Madeira i juni 2020 först till juni 2021 och sedan till sommaren 2022. Då WBF ändå planerar för ett nations-VM (Bermuda Bowl, etc) i mars 2022 behövs en kvalificeringsomgång för detta mästerskap inom varje zon, naturligtvis då även Europa.

EBL har som konsekvens besluta hålla ett VM-kval (inte ett EM) online. Tävlingen ska gå av stapeln 23-28 augusti och ske på plattformen Realbridge. Lagen ska spela samlat, tävlingsledare kommer inte att vara på plats utan fungera endast digitalt, men övervakare kommer att finnas. 2 sådana övervakare nomineras av varje deltagande nation och sänds att övervaka i ett annat deltagande land.

Åskådare och kaptener kommer inte att ha tillträde till spellokalen, endast övervakare och – vid behov – teknisk support. Däremot kommer matcherna att sändas med fördröjning, och vi arbetar på att få vugraph-kommentatorer i stil med det som gjordes under SM-lag-finalen.

För Sveriges räkning kommer VM-kvalet att äga rum i Stockholm, i St:Eriks och Nya Bridgeskolans lokaler, med deltagande av alla fyra tävlande klasser: Open, Damer, Veteraner och Mixed.

Alla deltagande nationer måste meddela sina laguppställningar senast 2 augusti. Därefter kommer respektive kapten för de svenska lagen att skriva här på hemsidan om sina lag och något om förväntningar och uppladdning. Någon form av mästerskapsrapportering på hemsidan kommer också att göras.

För UK,
Martin Löfgren