Champions Cup igång

  • Katedralen i Milano (Doumo)
  • Ett av de vackra fönstren i katedralen
  • Italienska förbundet har några pokaler i sitt prisskåp...
  • Champions Cup 2014
  • Champions Cup 2014
  • En liten ostaffär i centrala Milano

Igår anlände de flesta som hade en bit att resa till Milano (ett extremt regnigt sådant, Italien kantas just nu av översvämningar pga höga vattenflöden lite här och var) för årets upplaga av Champions Cup. Sverige deltar med Lavec Smile som vann allsvenskan ifjol. Champions Cup är ju just en tävling för klubblag och därför kan konstellationerna av spelare i en del lag se väldigt märkliga ut beroende på att de kan representera och spela i flera serier samtidigt. Vi har ju ex. ett flertal skåningar som spelar ”alldanskan” samtidigt som vi bla har danskar som spelar i allsvenskan.

Just detta tror jag personligen är något som måste ses över för det finns inga stopp för övergångar. I princip kan en klubb ansluta vilka spelare som helst från vår planet och låta dem vara med i denna tävling utan att man ens deltagit i allsvenskan eller tidigare representerat dem. Men det är ju samma regler för alla så det är bara gilla läget även om jag tror att en översyn och något hårdare regler skulle gynna bridgen.

Champions Cup spelas på Italienska Bridgeförbundet, i det mycket imponerande specialritade hus som de startade att bygga för några år sedan, 2012 gick flyttlasset hit för dem.

Min förhoppning är att kunna skicka över lite rapporter, bilder och kanske en eller annan videosnutt. Du kan följa vad som sker i Milano och Champions Cup via EBLs sidor med running scores. Du kan också se det hela live via BBO.

Spelet i Milano pågår tom lördag!

Micke Melander