Ännu en Fredindubbling till historieböckerna!

I sextondelsfinalen vid Öppna EM Mixed lag i Tromsö, Norge, ställdes Peter Fredin och hans norska lagkamrater mot helnorska Helness. Det var en jämn match där bara några IMP skilde i halvlek.

Andra halvlek bjöd på den ena smockan efter den andra och lagen följdes åt fram till bricka 23 då Fredin lyckades med en av sina fantastiska Fredindubblingar och lurade upp flerfaldiga världsmästaren Tor Helness på läktaren.

Öppna EM Mixed Lag
Tromsö,
2015-06-29
D97
E82
D942
852
kn10
K65
Ekn1086
E109
K8632
1074
K5
kn74
E54
Dkn93
73
KD63
Nord
Öst
Syd
Väst
3NTX -2
Syd giv
Alla i zon
Väst
Nord
Öst
Syd
T Helness
Fredin
G. Helness
Blaagestad
Pass
1
Pass
1
1
Pass
Pass
Dbl
Pass
2
Pass
2 1
Pass
2NT
Pass
3NT
Pass
Pass
Dbl
Pass
Pass
Pass
1Hållfrågande

Om vi börjar med vad som hände I det andra rummet så gick budgivningen rätt och slätt, en klöver – tre sang. Försvaret attackerade spader som spelföraren duckade två gånger. Efter att ha kommit in på spaderess drev man ut hjärteress och när det satt på ”rätt” hand och klövern 3-3 hade man nio enkla stick.

På Fredins bord kan man lugnt säga att det hände andra grejer efter att kontraktet dubblats. Fredin spelade ut spadersju (som effektivt blockade färgen när knekt-tia-punkt kom upp på bordet) som gick till tia och kung varpå Helness gick i tankesmedja en bra stund innan han plötsligt tog för esset och spelade en hjärter mot bordet. Fredin gick i med esset tog för att sedan ta för dam-nia i spader och returnera ännu en hjärter.

Helness vann nu med bordets kung spelade en klöver till handens kung och sedan slå en klövermask över Fredin med bordets tia. När Syd plötsligt dök upp med knekten och kunde bärga de två spadersticken var det omgående två bet för 500 och 15 IMP. www.guts.com vann till sist matchen med 69-54 och det var fler IMP som strömmade åt deras håll efter att Helness hade några mindre bra avgöranden efter den magiska dubblingen!