Det är kallt i Tromsö!

  • "Väl" uppskyltad spellokal för Öppna EM i Tromsö

Det är kallt I Tromsö, det är kallt var man än beger sig. Iskylan gör att norrmännens slogan om ”The Arctic Bridge Experience” bara blir mer och mer sanningsenlig. Lite klok var man allt när man bestämde sig för att shorts inte skulle ingå i packningen som skulle med hit upp men att räkna ut att det skulle packas ned långkalsonger, mössa och vantar klarade jag inte av. Jaja – det regnar i vart fall inte, alltid något och det kan nog bara bli bättre!

Efter tre ronder i Öppna EM Mixed kvalet, som handlar om att vara i topp 16 efter de tio kvalrundorna finner vi Peter Fredins www.guts.com i topp av tabellen. Övriga fyra lag som har svenskar spelande återfinns långt ned och måste börja ta poäng för att ta sig uppåt, lagen befinner sig mellan 36:e och 59:e plats. 87 lag kom till start i tävlingen.

Fredin briljerar

Med:
AK75
A6
Q7
AQ853

tyckte Peter Fredin att 2NT var ett lämpligt öppningsbud, partnern höjde till 3NT som passades runt.

Öppna EM Mixed Lag
Tromsö,
2015-06-27
EK75
E6
D7
ED853
643
K53
E108
Kkn76
D98
Dkn108
kn65
1042
kn102
9742
K9432
9
Nord
Öst
Syd
Väst
3NT 460
Väst giv
Ingen i zonen
Väst
Nord
Öst
Syd
S.Sjødal
Fredin
Dybdahl
Blaagestad
Pass
2NT
Pass
3NT
Pass
Pass
Pass

Dybdahl hade det inte lätt när han skulle spela ut i öppna rummet, många skulle säkert välja en passiv spader som skulle leda till att spelföraren många gånger går hem i sitt kontrakt ändå. Nu hade Dybdahl större visioner och gick på attack genom att spela ut klöversju – ”longest and strongest”.

Fredin vann med damen på handen och spelade hjärteress följt av en hjärter till bordets dam som stod. Ännu en hjärter följde som godspelade bordets knekt, Fredin sakade en klöver från handen. Nu hade han nio stick i sin korg och det spelade egentligen ingen roll vad försvaret gjorde och om man skulle finna att attackera den känsliga ruterfärgen. Dybdahl fortsatte på den inslagna vägen och returnerade klöverkung. Fredin vann med esset och fortsatte med mera klöver. Dybdahl fann nu att returnera ruter, men när partnern bara såg till att spelföraren var tvungen att vinna på handen och Fredin fick vinna stick för sin dam var det claim. 11 stick till www.guts.com.

På det andra bordet fick man tre sangaren på andra handen. Elakt ruterutspel inledde. När försvaret såg till att ducka andra rutersticket, så att deras kommunikation fanns kvar, och alla vitala kort satt fel var spelföraren chanslös. Två bet.

11 IMP till www.guts.com .