Micke rapporterar 11 - Grattis Norge!

Efter en oerhört dramatisk finalmatch i Öppna EM lag stod det klart för en liten stund sedan att norska Highlanders besegrat Greece i finalen.

Den 56 brickor långa matchen var en hård kamp hela vägen. Faktum är att efter det tredje segmentet var matchen helt jämn 68 - 68. Norge startade bäst och drog ifrån i fjärde segmentet. Grekerna kämpade dock tillbaka och närmade sig återigen ledningen i matchen och med två brickor kvar var differensen nere i mindre än en utgångssving.

De som följde spelet på BBO visste att norrmännen havererat på näst sista brickan i ena rummet då man valde spela 3NT istället för 4 hjärter (man hade 5-3 i hjärter) som gick två bet.

Sen visste man att Grekerna hade en dålig avslutning när Lars Eide hittade att spärra med 4 hjärter på sista given. Handen bakom var balanserad med fem hjärter och hade 23 honnörspoäng! greken passade och väntar fortfarande på att partnern ska upplysningsdubbla Smile

På andra bordet kopierade grekerna misstaget på näst sista given och landade också i tre sang med två bet för en strykbricka och när greken på sista drog igång med 3 hjärter så klippte norrmannen 3 sang och tog 11 stick. Det var ytterligare 8 IMP till norska Highlanders som vann med 101-84.

Imorgon ska jag försöka bjuda på några givar från finalen. Till dess grattis Norge till guldet och till Lars och Harald Eide (far och son) samt bröderna Sven-Olai och Sam-Inge Høyland.