Micke rapporterar 7 - Göra livet lätt för sin partner

I EBL Cup som spelades parallellt med Mixed EM finalen pågick kunde vi bland annat följa Johansson-Bolanos som inte mäktade med att ta sig till mixedfinalen. En bit in i tävlingen hade de Jose Damiani och Jean-Paul Meyer som motståndare.

Damiani är som de flesta vet hedersordförande i såväl EBL som WBF efter sina många år i båda styrelserna. Meyer är och har varit koordinator för bulletinerna på mer eller mindre samtliga internationella tävlingar i modern tid. Så frågan var hur stod det då till med spelet?

kn5
EDkn2
KD95
kn84
96
K76
82
ED6532
EK10873
985
76
97
D42
1043
Ekn1043
K10
15
Nord
Öst
Syd
Väst
Syd giv
N-S i zonen
Väst
Nord
Öst
Syd
Johansson
Meyer
Bolaños
Damiani
2
Pass
Pass
3
Pass
3NT
Pass
Pass
Pass

Henrik Johansson fick spaderknekt ut och vann för damen då Damiani högmarkerade. Det hela såg ju inte alltför ljust ut från spelförarens perspektiv. Sex ronder klöver följde. Syd sakade hjärter, ruter, hjärter, hjärter…

Johansson spelade då en ruter till handens tia och Nords dam. När Meyer försökte sig på en listig hjärterdam istället för att följa partnerns markeringar i spader gick Henrik upp med kungen och kunde triumferande claima nio stick.

Man kan dock undra över varför i all världens dagar inte ”President Emeritus” valde att saka spaderess så fort han hade chansen. Det borde ha varit en tillräckligt tydlig signal som partnern inte skulle kunna missförstå…