Micke rapporterar 8 - Dramatisk jakt på guldet

Igår slutspelades Öppna EM Mixed par. Efter en tvådagar lång final där Zmuda - Klukowski tampades med Auken - Welland om förstaplatsen gick till sist guldet till Polen.

Trea kom kinesiska Wang - Hu. Faktum är att differensen mellan ettan och tvåan stannade på 1.25 matchpoäng, verkligen ingen stor marginal då toppen på en bricka var 50.

  1. ZMUDA - KLUKOWSKI, 57.89
  2. AUKEN - WELLAND, 57.87
  3. WANG - HU, 56.65

Prisutdelningen som följde var en riktigt pinsam affär om man var arrangör. Sannolikt hade ingen meddelat kineserna vad som skulle ske, de fanns helt enkelt inte på prisutdelningen, högst sannolikt för att de inte förstod hur det hela skulle göras. Som grädde på moset fanns inte heller cermonimästaren som skulle hålla i det hela på plats. Han satt i nån taxi… svåra uppgifter att vara i tid när man är huvudperson… jag säger inget mer.

Helt klart är att EBL måste tänka till och fundera på hur de ska göra när de nu delar ut medaljer. Det som nu sker är bara pinsamt. Dessutom är det så att det bara är de som har officiella roller och får medaljer samt eventuellt någon bekant till dem som bevistar tillställningen, övriga har lämnat stället långt tidigare då man vill in till stan för att äta, umgås med andra eller kanske bara bevista sitt hotellrum för att fräsha upp sig efter en lång dag i tältet som blir varmare och varmare. Som det tidigare skrivits om är det ju bra medA/C anordningar där inne. Men vad hjälper det när det är 35+ grader ute och det blir strömavbrott? i typ 20 minuter… då kan jag lova att det blir varmt väldigt fort och det kyls inte ned i samma takt!

Idag börjar öppna EM lagtävligarna och vi har åter en massa svenskar på startlinjen. Over and out for now!