Micke rapporterar 3 - Juniorbridge i kvartsfinalen

I gårdagens semifinal mellan ryska Mnepo och transnationella Ward Platt i Öppna EM lag mixed spelades en fantastisk giv. Till och med riktigt aggressiva juniorer skulle förmodligen tänka både en och två gånger innan de försökte kopiera vad som skedde.

Giv 25

95
1083
kn84
kn9432
ED32
KD94
K762
E
K10
E76
D95
KD1085
kn8764
kn52
E103
76
25
Nord
Öst
Syd
Väst
Nord giv
Ö-V i zonen

Öppet Rum
Väst
Nord
Öst
Syd
Bessis
Matushko
Cronier
Gulevich
3!
Dbl
3!
Dbl
Pass
Pass
4
Pass
Pass
5!
Pass
5
Pass
Pass
Pass

Att finna öppna med tre klöver med Nords hand, i en relativt jämn match som böljar fram och tillbaka är makalöst, även om man är i fina zonförhållanden. Och man måste ju tillstå att det var synnerligen påpassligt av Syd att finna schajsa med 3 spader på samma giv. ”Never argue with success” är ett känt uttryck! Det är klart att Ö-V borde ha gjort bättre ifrån sig och varför man inte provar bjuda 4 i högfärg (spader främst, för att röka ut schajsen) på vägen till utgång är smått obegripligt.

En gissning är att många kommer titta både två och tre gånger för att syna vad Matushko-Gulevich har i framtida spärrar och budgivningar.

Helt klart är att det ryska laget går från klarhet till klarhet, då de än så länge är helt obesegrade i Öppna EM Mixed lag och just har pulveriserat Zimmermann med 81-25 i sin semifinal. I den andra semifinalen återfanns Marion Michelsen och Johan Upmark med sitt Rosenthal, de besegrade där Sakr med 67-24.

Det betyder att i finalen som börjar om några minuter möts Mnepo och Rosenthal och att vi har minst silvermedaljer till Sverige i den första EM tävlingen i detta mästerskap.

Låt oss hoppas på de ädlare medaljerna och du följer upplösningen live på BBO med start 15.45!

Läs alla Micke rapporterar | Läs alla nyheter från Öppna EM