Gästen är...

Vår välkomne gäst med flickvän har semester. Med det gemensamma intresset för juniorbridge bestämde de sig för att åka till Veldhoven och bo på hotellet där JEM spelas. Ingen av dem hann befinna sig särskilt länge innanför väggarna innan de blev haffade av ”sina” lag. Laura Covill skrevs snabbt in som coach för Englands U16-lag och kunde ikväll kvittera ut en silvermedalj som belöning medan Daniel Gullberg bidrar till er läsare samt våra lag lite utan såväl titel som medaljmöjligheter..

Resultat och tabell finns sammanfattade i Dag-för-dag

Officiell sida | Resultat/Running Scores | Minisajt | Dag-för-dag | BBO | Här hejar vi |

Daniel drar några brickor till


Kvällen igår spenderades med att kolla på fotboll. Fast först visade Filip platsen där Harry hade fått stryk i badminton, vilket praktiskt nog var samma plats som de visade fotbollen på. Vi hade inte råd med förlängning, eftersom stället vi var på skulle stänga vid 23. Som tur var avgjorde Sverige i 90+2, 1-0 till de goda!

I dagens andra match mötte U21 Grekland och redan på första brickan hände det grejer.

Harry som Öst hamnade i 3NT med ut. Det ser inte särskilt kul ut.. så fort Nord kommer in innebär en -vända fem stick till försvaret. Harry vann utspelet och spelade till sak och kung och sedan en till kung och ess. Syd fick nu lite bråttom och spelade ess och en till, och vips så var man hemma genom att ställa sin . När knekt dessutom föll på damen blev tio det tionde sticket.

De flesta andra bord hade spelat 4 med ett par straff. I en annan match, England mot Danmark, spelades 3NT men där gick man fyra straff. Det var lite kul efter att vi förlorat ett domslut mot just Danmark. (Ett icke-samspelt par hade en budgivning där man förklarade ett bud på ena sida enligt vad man hade bjudit det som, och på andra sidan förklarades det korrekt som ingen överenskommelse. Den spelare som hade fått veta vad man faktiskt hade valde ett väldigt spekulativt bud, varpå dennes partner valde ytterligare ett dåligt bud, varefter man gick för 800 mot normala 450.
När man fick veta att det var olika förklaring ville den som hade fått veta vad man hade ändra sitt bud, då han med förklaringen ingen överenskommelse hade passat. Danmark fick rätt, vilket är korrekt enligt bridgelagarna, men kändes ändå ganska smutsigt.)

I dagens första match mötte U26 ett England som spelade bra (hittade att saka ner sig till kung-singel i 3NT för att ge Castor en giss) och hade lite flyt (bjöd en utgång som hängde på 2-2 i en färg och kung-dam-punkt i en annan). I dagens andra match fick U26 spela på BBO mot Estland och vi hoppades att vinden skulle vända. Det gjorde den verkligen! När röken hade lagt sig hade man tagit maximala 20 VP!

Denna gång hade vi flyt, när motståndarna flera gånger bjöd 3NT som hängde på en mask som vi inte bjöd - och masken sprack alla gånger. Några tveksamma avgöranden av Estland gjorde att poängen rasslade in.

Som till exempel på bricka 3.

Estlands Syd öppnade med 1 , som Castor upplysningsdubblade. Nord valde nu ett naturligt 2 (antagligen för utspelet?) och när Erik hoppade till 4 valde Syd 5 som Castor gladeligen dubblade. Efter ut spelade spelföraren två varv , såg snedsitsen, och maskade sedan i , i tron om att Castor som upplysningsdubblat skulle ha singel. När masken sprack ramlade taket in och man gick fem straff för 16 imp till Sverige.

Eller som på bricka 9

Det var två vilda budgivningar där Estland landade i 5 med fyra straff och Sverige landade i 4 dubbelt. Det är inget kul kontrakt att spela, och man bör väl åtminstone förlora essen i och , samt två . Nord spelade dock ut ess och vände i . Nu kunde spelföraren vinna på handen och spela kung, då Nord valde att stjäla med damen och man kunde saka sin förlorare. Nu var det bara att ge bort till ess för otroliga 790 och 15 imp till.

På bricka 12 fick Sanna till en fin spelföring

Estland stannade i 2sp med hemgång, medan Sverige tog sig till utgång efter denna budgivning

Öst spelade ut till kung och ess och Väst fortsatte med knekt till damen (Öst sakar ). Sanna gav sig på med en mask, men tyvärr satt färgen inte 3-3, på tredje sakar Väst. Försvaret har nu fem stick om Öst tar för kung och spelar in Väst i så man kan ta för tio. Det är dock lite känsligt att ta ut kung ifall försvaret inte har fem snabbstick, eftersom bordet blir stort. Öst vände med tio till knekt och kung, men det var all hjälp Sanna behövde för att gå hem. Hon tog varsamt ut tre varv innan hon spelade åtta runt till Västs ess. Nu var han inpetad och måste ge Nord stick för nio, och sedan är dam det nionde sticket. Snyggt!

Nu är det dags för fotboll, U21 mot U26!

Avrundning


Fotbollen var jämn, men det kändes tryggt att veta att alla hade sina sjukvårdskort med sig och att Sanna som har gått fem av 11 terminer i sina läkarstudier fanns med på planen. Några frisparkar och ett par straffar missades nog av domare Lars Nilsson Smile

Slutresultatet skrevs 4-3 till U26 som ev borde ha varit 4-2 då målen som gjordes i mål bestående av vattenflaskor inte var helt enkla att avgöra. Å andra sidan spelade de med en spelare mer på planen större delen av matchen…