Bra start på JEM

Karl är lite utförligare än jag brukar vara när jag skriver. Han får fortsätta så länge han vill Smile
Här kommer dagens betraktelser med några bilder infogade samt ett bildspel ovan. Resultat och tabell finns sammanfattade i Dag-för-dag

Officiell sida | Resultat/Running Scores | Minisajt | Dag-för-dag | BBO | BBO | Här hejar vi |

Dag 2

Rena sovmorgonen om man jämför med igår. Vi samlades till frukost klockan 08.30 och våra ungdomar verkade ovanligt pigga och alerta.

Harry blev kraftigt försenad och anlände först vid 23 tiden på tisdagen efter ett p.g.a. värmen massivt tågkaos i hela Holland (SJ upplevs som rena drömmen). Det var svårt att få information och veta hur vi skulle agera men med Carinas ihärdiga insats och därtill hjälp av lite lokala invånare så löste sig allt till slut.

Efter frukost fick vi äntligen registrera även Ivar och Harry och nu var våra laguppställningar kompletta!


Vi markerade även ”revir” för vårt högkvarter och var sedan redo att börja spela.

Får inte glömma att skriva att frukost, lunch och middag ingår i vår vistelse, det som serveras är buffé. Maten håller bra klass och det finns något som passar de flesta att välja mellan.

Match 1

Då Harry kom fram sent fick de u21:ornas sovmorgon.
Laget hade några felval och vi låg en bit efter med tre brickor kvar.
Med 3, 10 och 10 imp in på de brickorna, där MayaLo och Andrea bl.a. som ett av fyra par i lokalen bjöd slam, gick vi förbi och vann matchen med 6 imp.

I U26 fick Erik och Castor börja med vila. I U26 spelades endast två matcher på tisdagen. Med totalt 17 matcher kommer det i denna serie att vara tre dagar med tre matcher och fyra dagar med två matcher. Vi tycker nog att det är lite tråkigt att det är så få matcher..

U26 tuffade på mot Skottland som vi förväntar oss har bland det svagaste laget i klassen. Slutsiffrorna som skrevs till 115-14 (imp) kan sammanfattas med två ord, total överkörning!

Lars Nilsson tog uppgiften att rekognosera i området så vi kunde inhandla frukt och snacks. Tyvärr gick Lars efter inhandlingen vilse. Ca två km från spellokalen med två stora kassar att bära på och stekande värme därtill var det inte optimalt. Självklart fanns heller inte en taxi så långt ögat kunde nå. Tur i oturen var då att det även fanns några norrmän i bil ute på vift. De plockade upp Lars som visade dem var de kunde inhandla frukt och de kunde sedan gemensamt finna vägen tillbaka till hotellet, ett nordiskt samarbete på hög nivå Smile

Match 2

U26 andra och sista match för dagen, mot Tyskland på BBO. Klara Gustafsson - Tobias Bern vilade. Vi vann med stabila 23 imp. Matchen innehöll några riktiga nagelbitare som gick vår väg. Hoppas det fortsätter så!
U21 hade en lite jobbigare match mot England och det blev förlust med 16 imp. Maya Lo och Andrea vilade.

Match 3

Andreas Abragi och Filip Asplund Sivelind stod över i dagens tredje match för U21. Spelet flöt på och segern skrevs till 45-15. Maya Lo såg högern öppna med 1sp och hennes vänster skuttade glatt och utan fundering till 4NT essfråga. På svaret 0-3 ess bjöd nu vänstern 5NT storslamsinvit, varav de hamnade i 6sp. Utspel och bordet lägger upp 13 hp med jämn fördelning. Efter en spelföring med 12 stick och jämn hemgång kunde vi rita in en imp till de goda. Till er som undrar kan vi meddela att öppningshanden hade kanonkort.

Match 4

Dagens sista match spelades mot Italien. Maya Lo och Andrea vilade. Även här en tog vi en stor seger, 46-4 kändes skönt. Micke Grönkvist kommer att skriva om en bricka på forumet så kika in där.

Sammanfattning

U26 ligger tvåa i tabellen efter Estland som än så länge överraskar.
U21 ligger på tredje plats efter Israel som redan dragit ifrån lite. På andra plats hittar vi hemmanationen Nederländerna.
Det är bara första dagen och ännu kan man inte dra några slutsatser, men vi ledare är superstolta över våra duktiga ungdomar som nu laddar om för nya brickor i morgon.
Det är kul att se att de håller ihop och har lika kul även när vi inte spelar bridge. Riktiga förebilder.


Kvällen avslutades med ännu en match, U21 mot U26 i Volleyboll. Samtliga är säkra på att de kommer vinna. Kanske får ni veta svaret i kommande rapport….