Slutspurt

Nu återstår endast två matcher av EM i open-, dam- och veteranklassen, medan mixed har tre matcher kvar.
Vi kommer att ta medalj i damklassen, vi har chans till medalj i veteranklassen och vi har chans till VM plats i mixedklassen. I öppen klass får man försöka snygga till siffrorna i de två kvarvarande matcherna.

Öppna laget startade svagt med 2.45 mot Litauen, följde upp med 14.60 mot Portugal och avslutade med 1.29 mot Turkiet. Totalt 19.34 vp över dagen och en 16:e plats i tabellen med dryga 40 VP upp till VM-plats.

Mixed hade en mycket tung dag med 4.08 mot Tyskland, 4.26 mot Spanien och 6.96 mot Ungern. Totalt 15.30 över dagen och en elfte plats i tabellen med dryga 18 vp upp till VM-plats.

Damlaget inledde tisdagen med att ta 18.55 mot Estland. Efter lunch fick vi med oss 15.56 mot Ungern sedan avslutade vi dagen med med en jämn match som visades på BBO och även kommenterades via Stockholms Bridgeskola. Matchen spelades mot Danmark och resultatet blev till slut 9.69 mot 10.31. Kathrine Bertheau visade klassen och hittade superförsvaret mot 4 spader. Brickan med budgivning och spel Bricka 25, match 17

Veteranerna startade med 18.09 mot Danmark, tog sedan 15.74 mot Tyskland och avslutade med 7.20 mot Israel. 41.03 över dagen är normalt ett bra resultat, men så här i slutspurten blev vi förbipasserade även av Danmark och vi ligger därmed på fjärde plats dryga 20 vp efter Polen, dryga fyra vp efter Danmark och knappa två vp efter Israel.

Onsdag 22 juni

Öppna laget möter Belgien och England. Vi hoppas på att laget avslutar med två segrar.
Simon Hult och Peter Bertheau vilar första matchen.

Mixed har Belgien, Israel och Kroatien schemat. Det är viktigt att kämpa ända till slutet då vi många gånger tidigare sett att Europas antal platser utökats eller att kvalande lag har hoppat av. Om man har lite tur kan t.o.m. en tionde plats räcka till VM-spel. Till nionde plats är det dryga 17 vp och till tionde plats 1.39.

Damerna ska möta Polen kl: 11.00, en match som kommer att visas på BBO samt kommenteras live av bl.a. Fredrik Nyström via Stockholms Bridgeskola.
Polen hade en mycket bra dag som innebar att de gick förbi oss i tabellen och nu leder med 9.98 vp. För att ha en chans på guldet måste vi förmodligen vinna matchen. Varje vp vi kan ta betyder två vp mindre i skillnad till Polen. Varje vp vi förlorar betyder ytterligare två vp upp till seger, håll tummarna!
I mästerskapets sista match spelar Sverige mot Holland och Polen mot Ungern, det kommer förmodligen att bli en mycket spännande dag!
Systrarna Ylva Johansson och Louise Hallquist vilar mot Polen.

Veteranerna har chans till medalj om vi kan leverera två bra resultat den sista dagen. Vi ligger på fjärde plats och möter Norge och Italien.
En liten jämförelse hur de två sista matcherna ser ut för placeringarna 2-4 (Danmark, Israel och Sverige).
Vi har Norge (8), platssiffror inom parentes, och Italien (5) kvar. Danmark har England (10) och Tyskland (4) kvar och Israel har Polen (1) och Norge (8) kvar. Håll tummarna!
Bengt-Erik Efraimsson och Mats Axdorph får en ledig förmiddag.

BBO onsdag 22 juni

11.00
Dam Sverige - Polen, även livekommentarer av bl.a. Fredrik Nyström via Stockholms Bridgeskola

14.45
Bestäms under morgondagen

17.30
Bestäms under morgondagen

Heja Sverige!