Gott och blandat

Det är fredag och öppen klass har nu spelat drygt hälften av sina matcher. I dagens första match tog vi 17.03 vp mot Tjeckien sedan slirade vi tyvärr av vinnarspåret igen och fick 5 mot Tyskland för att sedan avsluta med 2.83 mot Norge. 24.86 över dagen, totalt 92.65 och nu en sjätte plats i tabellen.

Mixedlaget inledde med 1.91 mot Lettland, revanscherade sig med 18.33 mot Schweiz och avslutade sedan med 4.44 mot Frankrike som därmed smet förbi oss i tabellen. Totalt har vi nu 60.88 vilket räcker till en nionde plats så här långt.

Vi förflyttar oss till Savoy som i dagsläget känns som en bättre plats för Sverige att vara på!

Damerna tuffar som vanligt på utan större misstag. Vi startade dagen med 19.07 mot San Marino, följde upp med 19.25 mot Tyskland och avslutade med 8.80 mot Israel. Ett dagsfacit om 47.12 vp och vi är nu där vi ska vara med världens bästa damer, högst upp i tabellen!

Veteranerna hade en på papperet tuff dag som hanterades med den äran. 8.52 mot Polen, 17.03 mot Island och slutligen 13.28 mot Estland. 38.83 över dagen, totalt 83.44 och vi ligger nu tvåa i tabellen, 0.40 före Norge och 5.69 efter Polen.

En del frågor kommer…. Smile
Bl.a. hade Bengt-Erik och Mats ett till synes märkligt resultat på bricka 15 i turneringens första match mot Portugal. Mats öppnade med en stark klöver.
Berik hade 4 hp, tyckte sig se budet en spader hos näste spelare, alerterade sitt pass och förklarade det som 0-4 för att sedan bli varse att en spader var en synvilla och att en klöver var det kontrakt som skulle spelas av partnern.. Nu var han åtminstone glad för att ha en fyrkortsfärg. Öppningshanden hade såklart renons och Mats lyckades till slut gneta ihop fyra stick till 300 ut.
Vid det andra bordet tätade vingarna upp genom att ta in 300 i fyra hjärter, en typisk likabricka med andra ord Smile Hela brickan

Veteranerna har fått en vp i penelty. Den beror på felaktigt ifylld systemdeklaration. Man hade ändrat betydelsen av ett bud, men missat att föra in det i den inlämnade systemdeklarationen, detta kunde styrkas genom det medtagna kompendiet. Slarvigt, men bara att suga i sig och trösten var att man vann tolv imp på brickan som spelades, vilket motsvarar ca tre vp.

Lördag 18 juni

På lördagen är det dags för EBL:s motsvarighet till vår Riksstämma, EBL General Assembly. Ida Grönkvist kandiderar till en post i styret och måste därför närvara vid mötet.
Undertecknad kommer att närvara vid mötet för att rösta för Sverige och Jan Lagerman för att rösta för Finland, vi håller tummarna för att Ida blir invald!

Alla klasser utom just mixed spelar två matcher denna dag och då mixedlaget spelar på fyra får Linnea Edlund hoppa in och spela morgonmatchen med Mikael Grönkvist. Laget man möter är Serbien som så här långt ligger med och slåss om en plats i VM. Övriga matcher för mixedlaget denna lördag är England och Norge som båda börjat svagt och ligger långt ned i tabellen. Vi hoppas att Linnea kan bidra med lite god energi och många sköna imp för resan uppåt i tabellen.

Det lag som spelar två matcher startar 14.45 svensk tid, så endast mixed på förmiddagen.

Öppen klass spelar mot Israel som är med och krigar om en VM plats. Matchen visas på BBO med start 14.45 svensk tid. Dagen avslutas mot Kroatien, en match vi ska vinna.

Damerna har frirond i morgon och spelar endast en match, mot Norge. Våra ”halvnorskar” Kathrine och Jessica får en helledig dag som ska tillbringas på hotellets spavdelning.

Veteranerna spelar två matcher, vi börjar mot Rumänien som ligger en bit under medel och avslutar mot Holland som är med och krigar om medaljerna. För att följa vår kalkyl mot medalj av ädlare valör räknar vi med runt 25 vp imorgon. Anders och Johnny får ledigt fram till 17.30 svensk tid.

BBO

Efter en hel del klagomål kommer man nu även att börja sända BBO från Damklassen. Om det även blir från veteranerna vet vi inte, men i alla fall inte på lördagen. Tyvärr inget svenskt heller från damerna imorgon.
Lördagens svenska BBO blir:

Öppen klass Sverige - Israel kl: 14.45

Heja Sverige!