Årets klubbledare - Marie Åfors

I lördags, den 7 november, delades priset till årets klubbledare ut inom Svenska Bridgeförbundet för säsongen 2019-2020. Det hela skedde vid den digitala distriktsträffen som redovisade det förra verksamhetsåret för SBF.

Linnea Edlund från medlemskommittén (MK*) tog till orda och läste upp den motivering med vilken Marie Åfors, Norrköpingsbridgen, fick motta priset. Rent fysiskt tilldelades Marie lite senare på dagen en replika på pokalen, blommor och ett diplom av förbundsordförande Martin Löfgren i Norrköping.

MK:s motivering:

Medlemskommittén har utsett Marie Åfors till årets klubbledare.

Marie har på ett år som ordförande i klubben gjort en fantastisk insats för Norrköpingsbridgens medlemmar. Innan klubblokalen stängdes i mars höll hon bland annat som duktig pedagog olika kurser för nybörjare.

Parallellt med detta har hon själv tagit steg-3-licens som tävlingsledare och även hållit kurser på distriktsnivå för att utbilda nya tävlingsledare. Marie har även tjänstgjort på tävlingar från Bridgefestivalen ned till lokala bridgetävlingar på nybörjarnivå. När pandemin slog till har hon tillsammans med Filbyter Bridge och Ljungsbro BK administrerat och varit TL i partävlingar på BBO (fyra ggr/vecka). Hon har också varit kreatören bakom de fyrmannaligor som spelas mellan flera klubbar och denna höst samlade hela 31 lag.

Att deltagarantalet blivit så stort beror till stor del på Maries direkta personliga kontakter, ofta telefonledes, med medlemmarna. Marie har även hjälpt många datorovana spelare, inte bara i sin egen klubb, att komma igång med att spela på nätet.

Detta har varit viktigt för klubbmedlemmarnas välmående detta pandemiår, det har också genererat värdefulla intäkter till inblandade klubbar.

Marie Åfors är en mycket väl värd utmärkelsen årets klubbledare! Grattis!

Marie Åfors avslutade punkten med att tacka för utmärkelsen som hon tyckte var mycket hedrande och tog chansen att tipsa om hur klubbar och distrikt kan samarbeta för att få upp deltagarantalet även vid onlinespel.


*Martin Löfgren som är en av ledamöterna i MK deltog ej i beslutet pga jäv.