Christer Bjärings trippel

Underläge i hela matchen.
Men i den absolut sista brickan vände Seniorerna och snuvade lag Glopson på guldglansen. För Christer Bjäring var det tredje raka SM-guldet i veteranlag.

Med vändningen i finalen i Chairman´s Cup 2013 i minne gav inte Seniorerna med Anders Morath, Sven-Åke Bjerregaard, Tommy Gullberg, Christer Bjäring, PG Eliasson och Gunnar Elmroth, upp.
– Efter den första halvleken trodde jag nog inte på att vi skulle kunna vända, men jag kom ihåg från Chairman´s Cup att det trots allt är möjligt, säger Anders Morath.

Den först nämnda kvartetten i Seniorerna var med om den spektakulära vändningen i CC-finalen.
Nu var dags igen för en smått osannolik vändning.
– Vi gjorde slam med hemgång, berättar Tommy Gullberg.
Det lyckades inte lag Glopson med utan gick en straff. Den stora ledningen, 41–7 efter tolv brickor, tappades till förlust 44–48.

– Det var en härlig känsla när killarna vänt. Bridge är ett sådant spel där mycket kan hända. Det kan hacka lite och man börjar göra fel, säger Tommy Gullberg som inte spelade i finalen.
Efter som Johnny Östberg, kapten för det svenska U26-landslaget, inte kunde närvara då JVM avgörs i Nederländerna samtidigt som årets upplaga av Bridgefestivalen spelas fick Christer Bjäring ha Tommy Gullberg som partner i stället.
– Vi är ett högst tillfälligt par och de andra är mer samspelta, därför stod vi över i finalen, säger Gullberg.

– Vi måste skapa poäng och det gjorde vi. Det handlade mycket om coachning, fortsätter Christer Bjäring som i och med den sena vändningen på nytt fick kliva högst upp på pallen och det för tredje gången i rad.
– 2019 var det just med Glopson som vi slog i finalen nu. Jag är nog den enda i det här gänget som vunnit tre år i följd.
2020 och 2021 spelades inget veteran-SM i lag på grund av pandemin.

Matchen om bronset blev också en spännande historia. Där vände lag Abandon Ship underläge i halvtid till seger med 36–35 mot Parr.

FAKTA lag-SM veteran 2023

1) Seniorerna (Anders Morath, Sven-Åke Bjerregaard, PG Eliasson, Christer Bjäring och Gunnar Elmroth)
2) Glopson (Hans Åkerman, Pär OL-Mårts, Bengt-Göran Olofsson, Urban Finsson, Henry Franzén, Anders Sjöstedt)
3) Abandon Ship (Mats Pettersson, Johan Bennet, Börje Dahlberg och Jan Bcklén)
4) Parr (Per-Arne Karlsson, Rolf Scherdin, Rune Pettersson och Anna Roos)

Samarbetspartners