Kerstin Strandbergs Minne - IAF Guld

Information
Datum och tid
Lör 4 maj 2024 kl 10:00-19:20
Typ av händelse
Tävling > Par > Guld
Spelplats
Klubblokalen Kronobergsgatan 12 11233 Stockholm
Sista anmälningsdatum
Ons 1 maj 2024
Visa
|
Logga in ...
för att anmäla dig

Tävlingsmeny

Du måste vara inloggad för att kunna anmäla dig.

Kerstin Strandbergs minne spelas 2024 för tredje gången.
Guldpartävling med IAF-beräkning.
Ca 60 brickor beroende på antal startande.
Mer information när det närmar sig.

Kerstin var i ordets rätta bemärkelse en sann bridgevän. Redan tidigt blev hon och hennes man, Roland Strandberg, intresserade av bridge och lärde sig Romklöver, ett system som spelades av det framgångsrika italienska s.k. Blå laget med bl.a. sådana storheter som Giorgio Belladonna och Benito Garozzo.

Kerstin var en duktig bridgespelare och har spelat i damlandslaget med olika partners. Som bridgespelare var Kerstin en favoritpartner, alltid vänlig och positiv ehuru ibland lite väl optimistisk i budgivningen.

I samband med OS i Valkenburg 1980, öppnade Kerstin i första hand med 3 klöver på en dålig 5-kortsfärg. Hon förklarade i efterhand att det berodde på tidsbrist! Kerstin hade sorterat in några spaderhackor i klövern, vilket ledde till 5 Kl som gick hem. En journalist satt och tittade på och skrev i om given i bulletinen, vilket ledde till att Kerstin fick pris för tävlingens mest lyckosamma idiotbud.

Kerstin var också under många år en omtyckt och uppskattad kapten för damlandslaget. Tillika var hon en mycket uppskattad tävlingsledare på S:t Erik och det var hon upp i 80-årsåldern.

Vad inte många vet är att Kerstin som ung var en duktig bordtennisspelare. Hon var Hammarbys första kvinnlig medlem, var med i Stockholms stadslag, har vunnit DM i Stockholm och tävlat i bl.a. Tyskland.

Ur en artikel av Madeleine Swanström i Pass nr 1 2020

Tävling
Tävlingsledare
Johnny Östberg
Föranmälan
Sista anmälningsdatum
Ons 1 maj 2024
Visa
|
Logga in ...
för att anmäla dig
Antal anmälda
1
Nr Spelare 1 Spelare 2 Datum
1 Matteo Nordqvist Harry Hjort Warlenius 2024‑01‑06