Forum » Distrikts- och klubbforum » Gävleborgs BF » Vad händer med DM-lag?

Vad händer med DM-lag?

9 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Stefan Westlund
Bild för Stefan Westlund
Vad händer med DM-lag?

Nu är det knappt en vecka kvar av anmälningstiden till DM-lag.
Totalt är fem (5) lag anmälda ….. Kan bara stavas KATASTROF!!

Har distriktets styrelse någon plan för att få med fler lag?

Kent Maltein

För det första. jag har inte fått någon intresseanmälan. För det andra att sätta anmälningstiden 33 dagar innan en av. semifinal och för det tredje så finns det ingen (kanske nån!) som på respektive klubb ger DM Lag något större intresse.
Förslag på förändring: Puke
1.) Varje klubb utser någon eller några som med positiva känslor vad det innebär och hur DM lag går till. Finns tydligen ingen sen många år tillbaka, jag har inte hört någon på klubbarna Sandvikens BK, Gävle BK eller på Säderhamns BS-
2.) Att GBF genomför en KM lag (alt. hälsinge/gästrike lag) med serier eller cupmatcher på samtliga klubbar för kvalificering dm lag.
Klubbar som inte (Gävle BK) genomför detta har inga deltagande lag i finalen. Jag har fortfarande inte sett varken förslag eller tankar om detta.
3.) Att man förlänger anmälningstiden till den 31/1. Borde vara en självklarhet. Om inte, så finns det någon eller några inom GBF som varken har tid eller lust att orgainisera DM lag.
Annat: Dancing
- Idag består bridgeeliten av ca 68 årsålder i snitt, hur många är på GBF:s hemsida? Just det. Nästan ingen. Om inte GBF kan nå spelarna så hänger mycket till respektive klubbs ambassadörer. Jag har varit medlem i Gävle BK framtill 2018 där absolut ingenting hände, nu representerar jag Sandvikens BK och tyvärr är det inte speciellt bättre. iofs så brukarTore inför någon kvällstävling inför sista anmälningsdag berätta att nu är det X antal dagar kvar för anmälan.
- GBF:s tävlingsansvariga borde ta fram spegeln. Hur har det sett ut de senaste 5 åren? Titta på andra distrikt som lyckats med lag, par, mixed och veteran. (aprå på veteran, vi borde ha ca: 80 par med tanke på ålden i disrtiktet) pmmm fick bara med 3 par till finalen ändå! Men vafasen, hur roligt vore det inte att spela 42 brickor(slumpmässigt) med en gomiddag efteråt? Kanske för en kostnad av 200 kr. med spel, go mat o ett glas vin. TOPPEN eller?
Vi har valt de vi förtjänar, men har vi valt att distriktet tappar för varje år? Ett exempel, division 4, jag föreslog diverse datum för spel mellan 4 lag. En spelplats i Sandviken och en i Bollnäs (4 lag sandviken /Bollnäs 4 lag) efter det att GBF beslutat att ”alla” skulle åka till Sandviken? T.o.m. en mindre vetande än mig föreslog att det var idioti då deltagande lag behövde åka ca 80 mil extra. Nejdå, har vi bestämt så har vi. 3 blindmatcher, ”måste” matcher innan nästa sammandrag. Sjukt och påvisar ”noll” tolerans för bridgen. Det bästa / värsta svaret var från ansvarig att vi ska hålla oss till de helger som övriga helgerna som allsvenskan spelar för att inte behöva förstöra en helg till för hela familjen. hmm, tävlar vi eller deltar vi?


Nu till din fråga Stefan, ****GBF har vad jag vet aldrig haft en plan för bridgen i Gävleborg.** Vi kommer inte att få en förändring om ansvariga inte inser att enda chansen att misslyckas är att försöka lyckas *** Handshake
* ** Lycka till alla som spelar Gavleguldet
PS: Har skrivförbud på nätet, tar chansen och straffet då jag är så ”jävla”besviken på mitt eget DBF. Alla som nu kommer att ”besvära” sig över min insändare, kom ihåg att det finns en ”mycket” värre bakgrund. Devil och en så mycket bättre framtid, om vi vill?

Kent Maltein

Tanken var att vänta tio minuter innan ”svallvågen” kom. Nu har jag väntat i 45 Sadsmile
Skämt o sido så är alla dm tävlingar i distriktet en parodi, ingen vet vad som gäller, ingen har fått en inbjudning, ingen vet vilken ort som gäller och framför allt att ingen i distriktet verkar ha någon som helst kraft till förändring eller som kan se möjligheterna med oss alla ”veteraner” och de som vill spela bridge. En fundering är hur många av oss som har hört följande på en tävling; Välkommen till kvällens tävling, om 2 måndader har GBF årsmöte, hur tycker vi de har verkat för bridgens bästa, hur har de för distriktet framåt och har vi några synpunkter på deras arbete? Motioner ska var inne senast 4 (2) veckor innan mötet. Nej, det har ingen hört Envy
Tillbaka till dm lag, den 25/11 har GBF ett telefonstyrelsemöte (protokoll kom ut den 4/1, endast 40 dagar efter mötet) där man ska den 10/1 diskutera avgifterna för deltagande i dm lag. Sista anmälningsdag är den 9/1. hmm, helt obegribligt Mooning att nå`n har koll. Hur som helst så kan jag konstatera att ingen (få) verkar bry sig vad GBF gör eller inte gör, huvudsaken är att jag får spela mina brickor dag som kväll = bridgen dör ut med oss alla veteraner Rain
Tur att jag vid två tillfällen kommit undan min egen förbjudning att skriva på något forum, man vet aldrig vem som gjort vad. Men det jag vet är att enda chansen att misslyckas är att våga lyckas. Hoppas på en förändring Bear-hug

Kent Maltein

Sorry Stefan, lite sent men distriktet har ingen plan Worry
Stort grattis Sune o Rune till 2 :a platsen i Gavle guldet Smile

Stefan Westlund
Bild för Stefan Westlund

Kent Maltein skrev:


Tanken var att vänta tio minuter innan ”svallvågen” kom. Nu har jag väntat i 45 Sadsmile
(bear)


Svallvåg strax efter 01.00 en lördag natt …????
Inte ens du fixar det Kenta Rolling on the floor laughing
Stefan Westlund
Bild för Stefan Westlund

Tillbaka till verkligheten …..

Dagens verklighet med dess nackdelar, fördelar och problem beror trots allt inte på en person eller en ”nivå” i organisationen.
Hade det varit så hade åtgärderna varit betydligt enklare.

Alla nivåer har sina problem, prioriteringar och bekymmer.

Generellt:
Nyrekryteringen av bridgespelare har i siffror räknat varit hyfsad då medlemsantalet har ökat. Tyvärr är åldersstrukturen i rekryteringen inte varit vad vi önskat.
Nu finns det lysande undantag från detta, men de är förhållandevis få.

Riksnivå:
Här ser jag egentligen bara ett problem som påverkar distrikt och klubbar i deras förmåga att kommunicera med medlemmarna.
Förseningen i BIT som gör att ”gamla” hemsidan fortfarande är i drift till viss del.
Många medlemmar har fortfarande den gamla sidan som sin informationskanal vilket gör att mycket info aldrig kommer fram till medlemmarna.

Distriktsnivå: Gävleborg

 1. Det finns två vägar att gå för en styrelse: Förvaltning eller utveckling.
  Har man något bra och som fungerar är förvaltning bra, annars måste man utveckla.

 2. Hur ska en styrelse utses? Här har det varit skilda meningar.
  Dagens system i GBF att de 6 största klubbarna ska utse varsin styrelsemedlem och sen utser de sex en ordförande och övriga funktioner anser jag vara dåligt.
  Det innebär i praktiken att enskilda medlemmar inte kan föreslå någon till styrelsemedlem.
  Dessutom tror jag inte att detta bidrar till att få en drivande styrelse.

 3. Hemsidan måste vara levande, strukturerad och informativ.
  Dagens hemsida för GBF tycker jag inte uppfyller dom kraven.
  Jag har också skrivit ett antal inlägg på GBF:s forum utan att få svar.
  Vet inte om ingen i styrelsen läser forumet eller om man har som policy att inte svara där.

Klubbnivå:
Klubbens styrelse har naturligtvis klubbens bästa som primärt uppdrag. Det gör att klubbens väl och ve går i första hand. Ofta är problemet med att få ekonomin att gå ihop det största.
I och med att det ofta är väldigt svårt för valberedningen att få ihop en styrelse så blir det ofta samma personer som sitter kvar år efter år på gott och ont. Erfarenhet kontra stagnation.
Varför är det så svårt att hitta medlemmar som vill vara med och utveckla klubben? Svar: Jag vet inte, men de som vill spela mest ….

I övrigt:
Det finns några som har synpunkter och förslag på förbättringar, förändringar osv. Men få av dessa vill vara med och genomföra detta.
Man ser inte dom medlemmarna på årsmöten för vare sig distrikt eller klubbar heller.

Tips:
Skriv motioner, delta på årsmötet.
Argumentera för din sak där.

Kent Maltein

Svallvågen bestod av feber Cool Då kan även jag skriva ”halvkonstruktivt” mitt i natta Wondering
Bra skrivet ()
För det första så hänger jag inte ut någon enskild person, (du skrev inte det) vi har haft ett stort antal personer som suttit i GBF:s styrelse de senaste 10-15 åren och det har fungerat ungefär som det gör idag, det som retar mig är att ingen riktigt ”vågar” ta tag i tävlingsspelet rörande DM. Denna uppgivenhet där man antar att folk inte vill spela dm tävlingar, ofta får man höra att ”dom” är för bra, vad har jag där att göra osv. Där har vi klubbens ansvar i 1:a hand men GBF kan driva möjligheterna mycket bättre. Sen har vi frågan om vem som gör vad, är det någon som har för mycket ansvar eller som helt enkelt inte kan delegera som hindrar utvecklingen. Ofta i en styrelse/arbetsgrupp blir det en som ska göra allt (bra reportage i senaste bridgetidningen om förändringsarbete) och det har inte fungerat och kommer aldrig att göra det. I mitt första inlägg skrev jag om inbjudningar, kontakter, ansvariga på respektive klubb mm. Att genomföra en sådan enkel sak att man på respektive klubb utser en som ”plockar” ihop lag, par, mix osv. och som driver möjligheten kan vara en början, Men då kan man inte ha en hemsida där man oftast inte vet på vilken klubb tävlingen ska genomföras, ibland utan faställda datum. Här behöver varje klubb stöd från GBF om man inte lyckas med rekryteringen på klubbarna.
GBF har i många år haft rebatterad avgift (eller kostnadsfritt) på klubbkvalen, runt 75 % av alla spelare har ingen aning om detta. Informationen når inte ut via en hemsida som väldigt få besöker. Iofs så har det ibland inneburit att man knappt behöver kvala för att spela en final.
Styrelsen i GBF: Tanken var väl att med upplägget en från varje klubb skulle generera information till medlemmarna, verkar ha fått motsatt effekt?
Klubbstyrelse: Inte så konstigt att ingen vill vara med när det inte finns någon vilja till förändring. Måndag hela veckan Sleepy
GBF:s hemsida: Katastrof skrev du, jag skulle kalla den för ett mirakel Envy en sida som är helt intessägande utan tanke på att locka till tävlingar (5 tryck för att komma fram till anmälda)
De som har synpunkter: Vi blir ibland tillfrågade om styrelsearbete eller att vara med och hjälpa till, men den raka kommunikationen och sanningar hur det ser ut och vad vi behöver göra innebär att man hellre väljer bevarande av det vi har än potentiell utveckling. Rädslor att någon ser att jag inte gör det jag borde göra?
Årsmöte: Att få kommer med motioner eller på årsmötet beror helt enkelt att man har gett upp, varför angagera sig i något som känns som ”omöjligt uppdrag”.
Övrigt: Varför är det sommartid mellen 13 - 17 bord i Sandviken och distriktets största klubb har noll (0) kvällstävlingar? Hur har Sandviken lyckats? Trevligt? Hcp tävling? Priser? Lokalen? Varmt ute? Styrelsen? Vet att många spelar? Eller vad beror det på?
Svara på den ni!
Avslutning: Finns ingen mirakellösning utan engagerade medlemmar. Ge dom lite betalt för kurser. Fixa en skolkamp i respektive stad med en ”häftig” final där klassen vinner prispengar. Erbjud företag en kurs där kostnaden är helt avdragsgill med en stor fest efteråt. Bjud in idrottsföreningar (där spelar man redan kort) till en idrottskamp där prispengarna går till ungdomsidrotten.
Låter lätt, visst, det är enkelt och ett hästjobb om det finns personer på respektive klubb som vill förändra och som kan fånga upp deltagarnas intresse och snabbt få ut de som blir intresserade till lagspel för att vidare lotsas mot tävlingsspelet. För tävla vill 99 procent göra. Tänk vilken respons för klubben både ekonmiskt och med ”NYA” hungriga medlemmar som kommer att utveckla framför allt klubben men även sporten. BRIDGE.
Sorry, glömde att det inte finns några personer som vill.
*eller?
* Time

Stefan Westlund
Bild för Stefan Westlund

Många synpunkter och förslag … Yes

Först vill jag bara klargöra att det jag skrev under rubriken klubbar var i generella termer, inte om Gävle BK specifikt.
En sån eventuell diskussion vill jag föra på klubbens forum.

Men vill kommentera lite annat varje fall.
(Kommentarerna gäller på distriktsnivå)

 1. Ingen vill/vågar ta tag i tävlingsspelet skriver du.
  Det krävs nog att det är mer än en i styrelsen som är med på tåget

 2. Varför motionera när det känns som ett omöjligt uppdrag?
  Om du har gett upp, varför då tro/begära att andra inte ska ge upp?

 3. Kvalen till DM.
  Tror att i partävlingsdisciplinerna är kvalen onödiga utom möjligtvis Open.
  När det gäller lag så gäller det att hitta en tilltalande modell om det ska bli så många anmälda att det behövs kval.

 4. Årsmötet
  Här önskar jag att ALLA klubbar var så engagerade att vi kunde ha årsmötet på en dag när det inte är tävling.
  Jag inbillar mig att större delen av mötesdeltagarna i dagens modell med möte mitt i Mixed-finalen inte hade kommit om de inte spelade.
  Men vet ju inte om det skulle bli nåt möte alls då ….

Kent Maltein

Jag har aldrig tänkt tanken att du skulle skriva om Gävle Cool
1.) Självklart, man kanske inte behöver ha ett konsensus i styrelsen, vad man behöver är drivande krafter i GBF som kan stötta klubbarna. Det är där en stor del av framtiden ligger. Många behövs.
2.) Precis, jag älskar den här sporten. Gett upp? Kanske. Men jag är beredd att driva på min egen klubb ( nära 4 lag i div 4) om det finns krafter inom GBF som verkligen påvisar förändringsbenägenhet.
3.) Tror mycket på det jag föreslagit att anordna KM lag med ex. rak serie där de bästa går till en final. Tror även att ett större antal lag i finalen med kortare matcher tilltalar fler idag. Rättvist, nej.
4.) Jag har samma känsla, skulle det inte komma några på mötet så kan det innebära att distrikten har spelat ut sin roll.

Hur som helst så tickar klockan och vi blir alla äldre och får svårare att se möjligheter. Vi har kanske 1 - 3 år på oss att skapa ett levande distrikt. Hoppas……………

Logga in för att kommentera