Vad är Bridgefestivalen?

Bridgefestivalen spelas i månadsskiftet juli/augusti i Conventum Arena i centrala Örebro. Spelet påbörjas alltid fredag vecka 30 och pågår sedan under hela vecka 31, det vill säga totalt tio dagar.

Historiskt går festivalen tillbaka till SM-veckan som startades i mitten av 1990-talet, då i Skövde. 2004 spelades den parallellt med EM i Malmö, 2005-2007 i Jönköping, och efter det har vi hållit till i Örebro.

De svenska mästerskap som spelas är SM Par i klasserna Dam, Veteran, Nybörjare, Mixed, Hcp 30+, Open, samt SM Lag Veteran. Officiella svenska juniormästerskap och SM Lag Open spelas vid andra tidpunkter på året.

Vid sidan om de svenska mästerskapen spelas ett stort antal öppna sidotävlingar i form av brons-, silver- och guldtävlingar. Vissa av bronstävlingarna spelas med handikapp. Det är detta som gör bridgefestivalen helt unik då den innehåller tävlingar som är anpassade för alla kategorier av bridgespelare.

Höjdpunkten vid Bridgefestivalen anses av många vara Chairman’s Cup. Det är en öppen lagtävling som alltid samlar många lag. 173 lag är vårt rekord för deltagande lag i tävlingen.

Generellt regelverk för Bridgefestivalen

Samarbetspartners