Kjell hade landslagsspelare som partner

Kjell Evensen fick annorlunda pris förra Bridgefestivalen – spel med en landslagsspelare.
– Lite nervöst var det, erkänner Evensen som fick Göran Selldén som partner under en bronstävling.

Förra året spelades finalen i Live Bridge Cup på Bridgefestivalen. Paren som slutade på platserna fyra och fem fick som pris att få möjligheten att spela med en landslagsspelare.
En av dem var Kjell Evensen som till vardags spelar för Partille/Mölnlycke BK.
– En fröjd att få ha en landslagsspelare som partner, säger Evensson som själv är veteran och hade förmånen att få spela med veteranlandslagets Göran Selldén.
Selldén, som är bosatt i Göteborg, och Evensen har mötts vid bridgeborden flera gånger, men då som varandras motståndare.
Nu skulle de kampera ihop under en förmiddagstävling (brons) under Bridgefestivalen.
– Vi känner varandra och när jag fick möjligheten att önska vem jag ville spela med valde jag Göran. Jag rankar honom som etta i Göteborg.

Lite nervöst var det, men Göran är snäll, säger Evensen som tycker att det var ett bra pris. Paret lyckades också riktigt bra tillsammans. Det blev en femteplats i festivalens enskilt största partävling med 382 par till start.
– Om det uppskattas av de andra är det ett bra sätt att bidra till bridgen.
Alla i veteranlandslaget har ställt upp. Ett problem har varit att hitta en tävling som passar eftersom många spelar i Chairman´s Cup eller SM, säger Göran Selldén som genom åren har nått många nationella och internationella framgångar bland annat med ett guld i öppna par VM för veteraner, silver i lag-VM och lag-EM för veteraner.

Samarbetspartners