10 000 kronor till Skåne 1

Bästa distriktslag i Chairman´s Cup kommer från Skåne.
– En ny erfarenhet och riktigt roligt, säger Bonnie Clementsson, en av spelarna i laget.

127 lag från 12 länder ställde upp i årets upplaga av Chairman´s Cup. För att locka fler lag och spelare till den prestigefyllda lagtävlingen så behöver distriktslag (där högst två spelare inte spelat CC tidigare) inte betala någon startavgift. Dessutom får det bästa distriktslag ett pris på 10 000 kronor.
Den prissumman lade Skånekvartetten, Martin Johnsson, Jörgen Andersson, Bonnie Clementsson och Johan Franzén, beslag på.
Det stod klart redan efter det inledande kvalspelet där Skåne 1 placerade sig som femma. Nästa bästa distriktslag kom från Stockholm.

– Jag har spelat en del brons- och silvertävlingar tidigare på festivalen och tänkte att ska vi verkligen binda upp oss, berättar Bonnie Clementsson som spelade i par med klubbkamraten från Malmö BK, Johan Franzén.
– Det här var en ny erfarenhet och riktigt roligt.
Martin Johansson och Jörgen Andersson, båda spelandes för Hässleholms BK, har spelat Chairman´s Cup tidigare.
– Jag är uppväxt med bridge. Jag och Jörgen har vunnit någon guldtävling och vi har också någon DM-medalj, berättar Martin.
Att det blev just denna lagsammansättning har sin förklaring.
– Vi har spelat i lagsammanhang i Skåne och så ville vi testa detta och nu har vi fått blodad tand för det här, konstaterar kvartetten.
Martin Johansson gillar tävlingsupplägget.
– Kvalet är den perfekta tävlingen med åttabrickorsmatcher.
Och spela med bara fyra spelare?
– Vi är ju här för att spela bridge.

Spela fick de. För Skåne 1 tog sig ända fram till åttondelsfinalen där dock lag Sjökvist (med Johan Säfsten, Per-Erik Malmström, Simon Ekenberg och Peter Bertheau vid bordet) blev för svåra. Sjökvistarna vann med 75–53.
Firande?
– Det blir nog en god middag, säger 10 000-kronorsvinnarna Martin Johnsson, Jörgen Andersson, Bonnie Clementsson och Johan Franzén från Skåne som blev bästa distriktslag i Chairman´s Cup 2023.

Samarbetspartners