Rapport kring Allsvenskan

Den gångna helgen har tre av fyra nivåer i det allsvenska seriesystemet avslutats.

I Elitserien hade Västergötland ett lag, Ulricehamns BK Jörgen. Framgångarna uteblev dock för laget som nästa år får spela i den nyinrättade ”superettan”, en serie mellan Elitserien och division II.

Elitserien
I division III fanns detta år en ren västgötaserie som avgjordes i Skövde. Serien vanns av förhandsfavoriterna i Falköpings BS Gullvi, som därmed återvänder till division II kommande säsong. Två distriktslag tvingades lämna serien för spel i division IV kommande år. I Stenstorp/Suntak kommer då Tibro BK och Skövde BA Ek att återfinnas. Fyra av distriktets lag spelade i division III-serien i Göteborg. Vinnare där blev Borås BA Thomas, vilket gör att de nästa år får göra Gullvis lag sällskap i division II. Avslutningsvis spelade BK Ruter Bertil i Örebro, vilket de får fortsätta med kommande år efter en placering i mitten av serien.

Division III Västergötland
Division III Västra Götaland
Division III Södra Svealand
Division IV spelades i år i tre serier. I den serie som avgjordes i Stenstorp och Suntak vann Tidaholms BK Lars-Ove en överlägsen seger efter fem raka segrar. Även Lidköpngsgruppen såg en klar segrare då hemmaklubbens lag med Irén Laang som kapten hade nästan tjugo poäng till goda på klubbkamraterna som kom tvåa. Avslutningsvis vann Alingsås BS Karin serien i Borås efter att ha besegrat Borås BA Christer i den match som avgjorde serien.

Division IV Stenstorp/Suntak
Division IV Lidköping
Division IV Borås