Gullvi och Linda mästare i damklassen

Lördagen 17 april avgjordes DM damer, tillika kval till SM damer. I många av landets distrikt har det varit svårt att få tillräckligt intresse för att genomföra SM-kval damer detta pandemiår då bridgen är hänvisad till att spelas på Internet. Västergötlands bridgeförbund är därför glada över att ha kunnat genomföra årets tävling. Vi gläds även åt att ha kunnat ge par från andra distrikt möjlighet att kvala till SM.

I distriktsmästerskapet räknas dock bara de par där båda spelarna representerar en klubb från distriktet. Årets distriktsmästare blev det nykomponerade paret Gullvi Högberg/Linda Sandberg som spelade stabilt tävlingen igenom. För Gullvi, som vunnit mängder av andra DM-titlar, var det blott den andra damtiteln, vunnen 25 år efter den första, medan Linda nu erövrade sin första titel. Silverplatsen belades av rutinerade mästarparet Ann-Sofie Axelsson/Annika Sandberg medan bronsplatsen tillföll Lisbeth Olsson/Ewa Sjöberg.

I tävlingen lyckades Lena Johansson och Ylva Pyykkö bäst. För Lena var detta andra topplaceringen i en DM-tävling denna månad. Hon var med i tredjeplacerade Ulricehamn i DM lag. På andra plats i tävlingen kom våra gäster från sydöstra Agneta Svahn och Pia Olofsson.

DM Damer resultat