Upplägg/datum för SM/DM tävlingarna 2019/2020

Veteran DM par
Klubb kval kommer att anordnas och DM final går på Norrort söndagen den 9 februari. Max 36 par i finalen där minst 30 % av de som kvalat går vidare. Max 54 brickor i finalen.

DM lag max ruter
Till denna säsong görs följande förändringar. Det är tillåtet med upp till åtta spelare. Det är vidare tillåtet med en spelare i laget som har hjärternål. Sannolikt 8 ronder a 6 brickor. Ruterlagen möter endast varandra och placering 1 och 2 erbjuds att spela DM finalen lag. (inget reservlag kallas in)
Tävlingsformen blir en rak serie där det lottas vilka man får möta. Startavgiften är 200 kr/lag.
Tävlingen spelas lördagen 15 februari och det är priser till tre lag.

Nyhet! DM Lag spadernål! Kval DM lag öppen klass
En ny klass införs, DM lag max spadernål, där max en spelare får vara stormästare. Tävlingen spelas samtidigt med kval DM lag öppen klass. Startavgift 400 kr/lag . Pris till de tre första lagen i DM lag max spadernål.
I samma tävling deltar de lag som kvalar i öppen klass och som inte köpt in sig i DM lag finalen. Minst fyra lag från denna tävling (spader/öppen) kommer att gå vidare till DM finalen öppen klass. Vi håller det öppet tills vi vet hur många lag som köpt in sig).
Tävlingen kommer att spelas som en rak serie med en lottad spelordning. Motivet för lag att spela kvalet för öppen klass är precis som i år en lägre startavgift, 400 kr/lag. Tävlingen spelas lördagen den 15 februari.

DM lag final
Finalen spelas helgen 7-8 mars på S:t Erik. DM lag finalen spelas som en rak serie där alla möter alla över en lördag-söndag. Ungefär 16 lag som spelar 15* 8 brickor eller 20 lag som spelar 19* 6 brickor.
Startavgift är 1600 om man inte kvalat. Även här är det tillåtet med åtta spelare.

Dam DM par
Nyhet, vi provar att införa kval detta år med möjlighet att köpa in sig i finalen. Startavgiften i DM finalen är 200 per par och 800 per par för de som inte kvalat. Spelar man kval och har minst medel är det en garanti att man får spela finalen. Finaldatum är söndagen den 15 mars på S:t Erik

Mixed DM par
Nyhet, vi provar att införa kval detta år med möjlighet att köpa in sig i finalen. Startavgiften i DM finalen är 200 per par och 800 per par för de som inte kvalat. Spelar man kval och har minst medel är det en garanti att man får spela DM finalen. Finaldatum är lördagen den 23 november på S:t Erik.

DM par öppen klass
Klubbkval kommer arrangeras som vanligt. Parfinalen kommer att bestå av ca 36 par, dock minst 30 % av antalet startande. Finalen körs fortfarande på en dag, söndagen den 26 april, på S:t Erik, max 54 brickor. Om det blir som vi hoppas dvs många par som kvalar så kommer inte alla att möta alla i finalen. För att uppnå tillräcklig sportslig rättvisa seedas fältet utifrån aktuell rankingpoäng.

DM par max ruternål
Anordnas samtidigt med DM par finalen den söndagen 26 april. Startavgift 150 kr per par.