SM/DM tävlingar 2022/2023

DM/SM partävlingar
Vi behandlar alla dessa partävlingar lika. Detta innebär att
• Vi har kval till alla tävlingar och om man har minst 50 % i kvalet så är man garanterad att få spela finalen. TK kan även ta beslut att öka antalet par i finalen.
• Det går att köpa in sig till dessa finaler mot dubbel bordsavgift (utom HCP 30 +) . Det är 400 kr per par vid normal avgift och 800 kr per par om köper in sig till finalen (oförändrad avgift mot föregående år men fortfarande förstås gratis för juniorer).
• Alla finaler går på S:t Erik
• Alla finaler går på rekommenderat speldatum från SBF
Om det blir som vi hoppas dvs. många par som kvalar i alla klasser så kommer inte alla att möta alla i finalen. För att uppnå tillräcklig sportslig rättvisa seedas i så fall fältet utifrån aktuell rankingpoäng.
DM par max ruternål
Anordnas samtidigt med DM par finalen. Startavgift 400 kr per par.

DM lag
Denna säsong kommer vi ha två separata tävlingar för lite mindre rutinerade. En för max ruternål (en spelare med hjärternål är ok). Dessutom en tävling för max hjärternål (en spelare med spadernål är ok). Vi spelar en lördag och det är ca 42 brickor. Startavgiften är 400 kr per lag i bägge tävlingarna. Vinnarna i max ruter/hjärter erbjuds att spela DM lag finalen utan kostnad.

Vi kommer inte att ha ett kval till den öppna DM lag lagtävlingen. Det innebär att för övriga mer rutinerade lag är det direktanmälan till finalen som gäller. Vi spelar en helg med ca 100 brickor. Startavgiften i DM finalen är 1800 kr.

DM-HighLow
Vi kommer att prova att arrangera denna tävling på nytt denna säsong med ett något förändrat upplägg. Vi återkommer med information och datum.

Datum att notera i kalendern!
Söndagen den 2 oktober DM damer
Söndagen den 27 november DM mixed
Lördagen 11 februari DM lag max ruter/hjärter
Söndagen den 12 februari DM veteran
13 februari sista anmälningsdag DM Lagfinal (datumet styrt av förbundet)
Helgen 18-19 februari DM lag final
Lördagen 22 april DM par Hcp 30 +
Söndagen 23 april DM par final