Medlemsmail a n g höstterminen 2020

Till alla Bridgeklubben 2 Klövers medlemmar och stödjande medlemmar.

Hoppas ni har haft en skön sommar trots pandemi-mörkret som råder just nu. En ringa tröst har kanske varit det vackra vädret som vi fick nu i augusti.

Vi har tre motgångar att förhålla oss till – dels att Folkhälsomyndigheten (FHM) fortsätter att rekommendera social distansering tills vidare – dels att vår lokal befinner sig i ett äldreboende som har besöksregler – dels att många av våra medlemmar tillhör riskgrupper.

2 Klövers styrelse har haft möte och diskuterat kring de möjligheter vi har att hantera dessa motgångar. Vi har studerat och satt oss in i Svenska Bridgeförbundets rekommendationer för åtgärder inför ett säkert spel vid bridgebord på traditionellt sätt. Dock kom vi fram till att det inte känns genomförbart för vår bridgeklubb m h t att våra medlemmar tillhör riskgrupper. Men störst hinder är att vi inte har en lokal att träffas i då Bäckagårdens restaurang är stängd för externa gäster tillsvidare enligt FHMs rekommendationer.

Nästa alternativ vi diskuterade kring var en digital spellösning. Många av er har börjat spela på Funbridge*), där vi har fått mycket input från Ljungens seniorer och Torbjörn Johansson (vilket vi tackar för). Men att samla hela vår bridgeklubb i ett digitalt måndagsspel har dock visat sig innehålla många problem som tillsammans blir för övermäktigt för vår klubb.

Så, tyvärr har styrelsen tvingats besluta att vi inte har annat val än att fortsätta avvakta FHMs rekommendationer innan vårt måndagsspel på Bäckagården kan återupptas.

Även under denna typ av pandemi-tider måste ett årsmöte hållas. Vi vill ge er medlemmar möjlighet till insyn i ekonomi och utförd verksamhet under avslutad verksamhetsperiod. Ett årsmöte kommer därför att hållas måndagen den 28 september kl 17:00 på Armeria. Separat kallelse kommer att skickas ut senare. Årsmötet kommer dock att hållas inomhus med ett begränsat antal deltagare. Föranmälan kommer därför att krävas.

Med vänliga hälsningar från

Bridgeklubben 2 Klövers styrelse

*) http://www.svenskbridge.se/funbridge/nyheter

Skickat den: 
25 aug 2020 kl 20:20