NYHET: BBO-TÄVLING FÖR HELA ÖMBF!!!

Hej alla bridgevänner i ÖMBF!

Från och med vecka 22 kommer det att finnas möjlighet för ALLA inom ÖMBF att spela partävling på BBO. Det är det nya avtalet mellan SBF och BBO som nu ger oss möjlighet att bredda parspelet, vilket vi tycker är jätteroligt.

OBS! För dig som redan har spelat hos oss kommer ett speciellt mail till dig senare, nedanstående text innehåller viktiga saker, men många av dem känner du redan till!

Arrangörer kommer att vara Filbyter – Norrköpingsbridgen - Ljungsbro, men alla som är medlemmar i en ÖMBF-klubb får delta! Detta ger alla spelsugna inom distriktet ett tillfälle att stilla sin abstinens.

Samtidigt vet vi att det finns ett antal klubbar som sitter med fasta kostnader under Coronastängningen och deras medlemmar kan genom att delta i dessa partävlingar stötta sin klubb ekonomiskt, samtidigt som alla får spela bridge med och mot sin kamrater. Vårt projekt kommer att stötta alla dessa klubbar från vilka spelare deltar i våra tävlingar.

Spelschema

• Tisdag kl. 18.30 för alla (första tävling 26 maj)
• Onsdag kl. 18.30 för mindre rutinerade*
• Fredag kl. 13.30 för alla

  • I onsdagstävlingen för mindre rutinerade kan alla med hcp över 35 delta samt s.k. mentorspar där den ena spelaren har spelat bridge i högst två år, och endast naturliga system får användas.

Hur gör man för att komma med i tävlingen?

• Varje spelare måste ha ett medlemskonto på BBO (i sig gratis) samt dessutom ha tillräckligt med BBO$ på sitt konto för att täcka startavgiften i tävlingen (eller en generös partner som betalar)

Manualer för att spela på BBO finns på klubbsidorna hos Norrköpingsbridgen och Filbyter och bifogas i detta mail,

• Endast spelare som finns listade hos värdklubbarna kan komma med i tävlingen

• Den som vill delta och ”bli listade” skickar följande information till kontaktpersonen i sin blivande värdklubb:

o Namn
o Nick (användar-ID) på BBO
o MID (medlemsnummer i Svensk Bridge)
o Hemmaklubb
o e-postadress
o telefonnummer
o Aktuellt hcp (finner du på www.svenskbridge.se , gå till ”medlem”)

• Klubbar som får Filbyter som värdklubb:
o Filbyter, Ljungsbro, Boxholm, Gamleby, Helgenäs, Kisa, Mjölby, Motala, Skänninge, Vadstena, Västervik, Ydre, Åtvidaberg, Ödeshög, Överum

• Klubbar som får Norrköpingsbridgen som värdklubb:
o Norrköpingsbridgen, BK Sang, Finspång, Flen, Gnesta, IFK Norrköping, Katrineholm, Kolmården, Nyköping, Stigtomta, Söderköping, Trosa, Valdemarsvik, Östra Ryd

• Kontaktpersoner:
o Filbyter: Martin Löfgren (martin.lofgren@yahoo.se)
o Norrköpingsbridgen Marie Åfors (marie.afors@gmail.com)

• Efter att din intresseanmälningen har kommit till värdklubben kommer det komma mer detaljerade instruktioner om hur betalningen ska ske, vilka regler som gäller i tävlingarna m.m.

• En inbjudan kommer att skickas ut inför varje tävling med information om tävlingens nummer m.m.

Vad kostar det att spela?

• Varje deltagare betalar via två kanaler:
o dels en startavgift till BBO vilken kommer att vara 1,5 BBO$ (c:a 15 kr) per start och spelare
o dels en klubbavgift till sin värdklubb vilken kommer att vara från 25 kr per start och spelare

• Vart tar pengarna vägen?
o Startavgiften till BBO (alltså c:a 15 kr) delas mellan BBO och arrangerande klubb och täcker kostnader för bronspoäng, tävlingsledning och administration. Dessa BBO-tävlingar rapporteras precis som klubbtävlingar till förbundet och ger underlag för bronspoäng och hcp.
o Klubbavgiften kommer värdklubbarna (efter avdrag för Swishkostnader) att månadsvis återbetala till spelarens hemmaklubb upp till det belopp av fasta kostnader som klubben angett till SBF under april. Klubbavgiften för spelare som tillhör klubbar utan redovisade fasta kostnader kommer att betalas till en fond inom ÖMBF.

Vem passar detta?

• Filbyter, Norrköpingsbridgen och Ljungsbro har arrangerat partävlingar på BBO ett tag nu. Erfarenheterna är att många som aldrig tidigare spelat bridge på nätet mycket snabbt har kommit in i spelet på BBO. ”När man väl gör det är det enkelt” som en av våra nya BBO-spelare sa.
• Alla bridgespelare som har en dator (eller läsplatta) och en internetuppkoppling kan absolut vara med.
• Många medlemmar tycker också att känns det bra att kunna stötta de klubbar som kämpar med sina fastna kostnader under Coronakrisen
Om du har frågor och funderingar är du välkommen att kontakta en av oss (Marie eller Martin).

Varmt välkomna att spela bridge och samtidigt stötta din klubb

Marie Åfors Martin Löfgren
Norrköpingsbridgen Filbyter Bridge
0704 535 130 070 630 6102

Skickat den: 
24 maj 2020 kl 16:59