Rapport från årets bridgefestival

2019 års bridgefestival får som vanligt mycket välförtjänt beröm av de många västgötaspelare som besökt arrangemanget. När det gäller bridgemässiga framgångar så har även i år en del spelare utmärkt sig.

I SM-tävlingarna blev det i år endast en medalj till Västergötland. Den togs av Lena Johansson, Ulricehamns BK, i damtävlingen där hon tillsammans med Ylva Pyykkö från Göteborg spurtade till sig en bronsmedalj.

Kvalet till den prestigefulla tävlingen Guldgruvan vanns av Bengt Alrud och Björn Westling, Borås BA. Paret kom sedan fyra i A-finalen och fick resa hem med fyra nya guldpoäng som belöning.

I sidotävlingarna vanns tre bronstävlingar av västgötaspelare. Bland 56 lag vann Lantzlaget (Jörgen Lantz, Kaj Toivosson, Tage Bengtsson och Jan Unosson) festivalens enda lagtävling på bronsnivå. Hans Brolin från Borås vann tillsammans med Mari-Anne Elsasdotter en handikapptävling för 350 par och rutinerade paret Gunder Persson och Per-Olov Törnqvist tog hem en annan bronstävling för 162 par.

Om ni stöter på Gunder den närmaste tiden finns det också risk för att han berättar för er om hur han och P-O på en bricka fick in 5800 poäng i form av 11 redubblade straffar.