VM-Guld till Alexander

Den 13:e till 18:e Juli genomfördes öppna transnationella Junior VM i Wroclaw Polen. Alexander Sandin från Storsjöbygdens BK deltog tillsammans med Castor Mann Borlänge BK.

Tävlingen inleddes med lagtävling där laget misslyckades att kvalificera sig till slutspelet. Betydligt bättre gick det i partävlingen som inleddes med kvalspel där de 14 främsta paren skulle gå till A-Final. Alex och Castor låg hela tiden bland de främsta och avslutade kvalet med att toppa tabellen och därmed kvalificera sig till spel om medaljerna. Väl i A-finalen tog de tidigt kommandot och tillsammans med det holländska paret Goor-Friesen drog de ifrån det övriga fältet. Efter en dramatisk och spännande avslutning stod det klart att Alex och Castor vann tävlingen och därmed är världsmästare. En mycket stark prestation av ett par som normalt inte spelar så mycket med varandra.

Utöver VM-guldet vann även Alexander det individuella priset The Joan Gerad youth reward. Ett utnämning till en spelare som anses vara en god förebild inom juniorbridgen.

Storsjöbygdens BK gratulerar!