DM Lag 2024

2024 års DM final för lag var länge en jämn historia där flera lag hade chans på pallplatser. I slutändan blev det dock ett favoritbetonat utfall. Mästare blev för fjärde gången på sex år Lag Ulricehamn Jörgen. Detta år spelade mästarna på endast två par, kapten Jörgen Lantz tillsammans med Kaj Toivosson samt äkta makarna Leif och Lena Johansson. För att nå andraplatsen krävdes en rejäl spurt av forna mästarna i Lag Gullvi som tog 19,61 VP i den avslutande matchen. Trea blev Skövde Leif, i år förstärkta med paret Bengt Lindblom-Gunder Persson. Detta förklarar även varför bronsmedaljörerna saknas på bild, då Lindblom/Persson var så snabba att fotografen inte hann fånga dem på bild.

Tävlingen var inte bara ett DM utan även kval till SM. Bäst sammanlagt var lag Veteranerna från Borås. Laget spelade dock utom tävlan i distriktsmästerskapet då de i år tagit in en förstärkning från göteborgsdistriktet i form av Anders Ihalainen.

Jan Emilsson såg till att spelarna under båda dagarna fick såväl kaffe, smörgås, fikabröd som lunch till rabatterat pris på en lokal restaurang. Tävlingsledare var Bengt Larsson och Bo Roos.

Mästarna i Lag Jörgen

Silvermedaljörerna i Lag Gullvi

Tävlingens segrare i Borås Veteranerna

Resultat
IAF

Semifinalerna

Till semifinal gick arton lag som fördelades på tre serier med sex lag i vardera. Två av dessa (Falköping Sten och Borås Veteranerna) var kvalificerade utifrån förra årets prestation resterande sexton lag hämtades från kvalgrupperna.

De tre semifinalerna avgjordes den 10 februari. En semifinal spelades i Tibro och två semifinaler spelades i Vårgårda.

Semifinal A Tibro
Semifinal B Vårgårda
Semifinal C Vårgårda

Kvalet

Till den inledande kvalomgången fanns 32 lag anmälda.

De tre lag som placerade sig i topp i förra årets DM stod över kvalomgången. DM-mästarna i Lag Gullvi hade en plats direkt till final, medan tvåan Falköping Sten och trean Borås Veteranerna gick in i tävlingen i semifinalen.

De 29 lag som spelade i kvalet var fördelade på sex kvalgrupper. Två av grupperna avgjordes under hösten i Alingsås och Borås.

Resultat Alingsås
Resultat Borås

Övriga kvalgrupper spelade lördagen den 20 januari i fyra olika grupper.

Resultat Lidköping
Resultat Tibro Vit
Resultat Tibro Röd
Resultat Ulricehamn.