Upplägg/datum för SM/DM tävlingarna 2023/2024

Alla DM/SM par tävlingar
Vi behandlar alla dessa tävlingar lika (undantag HCP 30+). Detta innebär att
• Vi har kval till alla tävlingar och om man har minst 50 % i kvalet så är man garanterad att få spela finalen. TK kan även ta beslut att öka antalet par i finalen.
• Det går att köpa in sig till dessa finaler mot dubbel bordsavgift. Det är 500 kr per par vid normal avgift och 1 000 kr per par om köper in sig till finalen.
• Alla finaler går på BK S:t Erik
• Alla finaler går på rekommenderat speldatum från SBF utom Dam DM-
Om det blir som vi hoppas dvs. många par som kvalar i alla klasser så kommer inte alla att möta alla i finalen. För att uppnå tillräcklig sportslig rättvisa seedas i så fall fältet utifrån aktuell rankingpoäng.

DM lag
Ingen förändring: Vi fortsätter med DM lag max ruter/hjärter där en spelare får vara överkvalificerad dvs ha hjärter resp. spadernål.
Startavgiften till den öppna DM finalen (inget kval) är 1800 kr (oförändrat).
Startavgiften är 400 kr per lag för DM lag max ruter och DM lag max hjärter. Vinnarna i max ruter och max hjärter erbjuds att spela DM finalen utan kostnad.

DM par 30 + HCP
Anordnades första gången 2022 och vi fortsätter med samma modell där ett kval körs på Fredagsgodis. Enda skillnaden är att man inte kan köpa sig in sig i finalen. Startavgiften 2022 är oförändrad 400 kr per par.

Datum
Söndagen den 1 oktober DM damer
Söndagen den 26 november DM mixed
Fredagen den 9 februari är sista anmälningsdag DM Lagfinal
Lördagen 10 februari DM lag max ruter/hjärter spader
Söndagen den 11 februari DM par veteran
Helgen 17-18 februari DM lag final
Söndagen den 3 mars DM par Hcp 30 +
Söndagen 28 april DM par final