Vi lämnar BBO och går över till RealBridge även på tisdagar

Vi har nu spelat ett antal ggr på RealBridge på onsdagkvällar. Vi anser att denna plattform är överlägsen BBO och kommer därför från och med tisdag 6 april att flytta spelet till RealBridge.

Om du vill stanna kvar på BBO föreslår vi att du registrerar dig på BBO Skåne. De spelar i stort sett varje dag https://bboskane.se/kontakt/

Varför flyttar vi till RealBridge?

  • Trevligt och socialt när spelarna kan se och prata med varandra.

  • Det fungerar precis som när man spelar i en lokal. Man klickar på inloggningslänken och kommer in i en ”lokal” med bord. Sätter sig vid ett bord. Börjar prata med de som sitter vid bordet. När spelet sedan börjar ser budgivningslådor och spelbord ut precis som man är van vid. Inga krångligheter.

  • Suverän resultatuppföljning både under spelets gång och efteråt. Man kan se hur alla bjudit och hur de spelat.

  • Risken för fusk minimeras när man kan se varandra vid bordet (precis som i verkligheten).

  • Man kan spela även om man är lite krasslig.

  • Spelet styrs av tävlingsledaren som har en suverän översikt på borden och hur spelet fortlöper. TL sköter även rond-bytet som sker när alla är klara. Vid senaste spelet hade vi en genomsnittlig speltid på 7,04 minuter per bricka.

  • När någon ropar på TL besöker TL bordet och kan prata med de som sitter vid bordet.

Finns det då någon nackdel? Ja utrustningen man använder måste ha kamera och mikrofon. Spelet kräver även lite bättre utrustning än BBO. Om man har en gammal PC eller surfplatta blir det segt eller t o m ogörligt. Torbjörn har provat spela från Laptop med Windows10, Ipad, Samsung surfplatta samt en Chromebook. Alla funkar utmärkt. Telefon blir så smått så man kan inte se.

Torbjörn gillar jag bäst Laptoppen eller hustruns Chromebook. Stor skärm och riktig mus. Inte pekplatta.

Bifogar bilder på hur det ser ut när vi spelar.