SM-Guld i Mixed lag 2019 till Jämtland!

Halva Stridsvagn och halva Fanbyn blev Stridsbyn vilket var Guld värt!
Alexander Sandin, Pernilla Näs, Carina Hallkvist och Sven-Erik Hallkvist kan nu benämna sig som Svenska Mästare! Efter en otroligt starkt genomförd tävling med seger i gruppspel, kvartsfinal, semifinal och slutligen finalen som vanns med endast 2 imp! Mera information om du klickar på texten

SM-Mixed lag spelades i Falkenberg 13-14 juli med 22 anmälda lag. Kvalspelet bestod av 10 matcher á 6 brickor enligt Gröna Hissen. Redan där kunde man konstatera att laget var riktigt på ”G”, klar etta med god marginal. Kvartsfinalen spelade över 20 brickor. Där besegrades Bobbos Gäng med otroliga 75-14, (oj vad händer?). I semifinalen var det Lag MFF med Suzanne Lemborn som fick se sig besegrade med hela 67-12, (kors i final, med bred marginal).

Nu var det nog många som satt framför datorn med BBO uppkopplade för att se en högst dramatisk final mot Lag SQR som bestod av familjen Clementsson och Simon Hult. Riktigt kul att dom lagen möttes i finalen eftersom Alexander och Sanna Clementsson har spelat med varandra och tagit hem flera stora internationella U21-medaler, bland annat VM-guld i Kina.

Finalen spelades över 24 brickor. Efter de 12 första var det ledning för Stridsbyn med 34-23. I andra halvlek knaprade SQR in allt mer på Stridsbyns ledning och tog också över ledningen. Efter sista brickan kunde man konstatera att det blev en knapp förlust och en silvermedalj till Jämtarna. Strax efteråt såg jag en kommentar av de som sköter inmatningen på BBO att de missat en justering på en bricka vilket gav en helt annan score på den brickan. Det otroliga var sant, sanden (silvret) blev till Guld. Av ledningen på 11 imp från första halvlek för Stridsbyn hade SQR endast tagit in 9 vilket innebar seger med endast 2 imp!

Stort GRATTIS till er i laget och tack för underhållningen framför datorn. Tack också till Nichlas Eliazon och Andreas Westman som kommenterade budgivning och spel med roliga kommentarer. De utdelade ett antal gula kort när inte spelarna presterade på topp. Tur att ingen fick rött kort, tufft att spela på 3.