Det är tråkigt att se 6-8 par som är ”otrogna” Örebridgens spel på BBO och spelar andra tävlingar då det är viktigt att gynna den egna klubben i dessa tider. Det innebär att klubben Örebridgen inte kommer leva vidare på sikt.
Det är tråkigt att se 6-8 par som är ”otrogna” Örebridgens spel på BBO och spelar andra tävlingar då det är viktigt att gynna den egna klubben i dessa tider. Det innebär att klubben Örebridgen inte kommer leva vidare på sikt.
Det finns en lösning på detta problem som gagnar ALLA klubbar i ÖLBF som arrangerar BBO-tävlingar.
De som spelar anger en klubb som tar emot startavgiften. Då konkurrerar inte klubbarna utan samarbetar istället. Dessutom blir det fler som kan hjälpa till med att vara TL.
ÖMBF där jag kommer ifrån har gjort detta från första början och deras partävlingar samlar mellan 40-60 par varje gång.
För visst tycker vi väl alla att ett större startfält ännu attraktivt?
Livet djäklas ibland - I går försökte jag att övertala samtliga fem-sex örebropar, som anmält sig till Karlskoga på BBO-tävlingen, att i stället välja Örebridgen. Hade de nappat på mina förslag hade vi blivit minst 13-14 par (samtidigt som Karlskoga knappt hade ”känt av” förlusten). En enda person svarade på min ”chatbegäran” - och han hänvisade till Lars Lundqvists svar på Marias vädjan - precis som om det ”svårfunna och undangömda” foruminlägget var ett faktum, när det i verkligheten mer var ett konstaterande om vad andra distrikt gjort (vill i sammanhanget meddela att jag redan tidigare tipsat en BBO-TL att försöka driva igenom just det som Lars skriver om).
Ärligt talat tror jag inte att det är för sent att försöka komma överens med Nora och Karlskoga att intäkterna som kommer från Örebridgens medlemmar också ska gå till Örebros medlemmar - givetvis också tvärtom om Karlskoga resp Nora ”händelsevis” skulle välja att spela i Örebros tävlingar. Men det kan vara försent att rätta till det ”begångna misstaget” att konkurrera i stället för att samarbeta.
I den tråkiga ekonomiska situation vi nu hamnat har jag följande tre reflektioner:
Vilken tur att vår klubb (helt enligt min grundfilosofi) har varit mån om att skapa ett hyggligt kapital i botten (för att kunna möta svåra tider) - i grunden bör varje förening ha ett kapital som kan täcka minst ett års uteblivna intäkter.
Kanske dags att på allvar diskutera möjligheten att varje medlem ”lånar ut” en insats till föreningen för att ordentligt befästa medlemskapet. Själv fantiserar jag om en insats om runt en tusenlapp - en insats som alltså är ett av från medlem till föreningen utlånat kapital, där man mycket väl kan tänka sig att i framtiden få någon form av enklare - och mindre ”utdelning” (alltså ”återbäring”) varje år. Insatsen är alltså hela tiden medlemmens pengar som återfås vid ”normalt betingat” utträde.
Jag tror det finns en god framtid för Örebridgen och att vi kommer att lyckas att samarbeta med våra mycket duktiga ”grannföreningar” Nora och Karlskoga. Vi ska samarbeta med de föreningar som jobbar för en ”gemensam” framgångsrik, vänskaplig och ”professionell” framtid som alla kommer att tjäna på .
Hälsar Claus
En liten extra reflektion (saknar samordning)
Grunddevis: Bättre att göra rätt saker, än att göra saker rätt!
Fattar noll - varför är det gratis? Varför inte en smärre avgift till resp klubb för det spelet? Till detta kommer den nya ”Allsvenskan”, som jag inte riktigt vet om den är avgiftsfri - om distriktet får vissa inkomster här är det fullt ok - även om jag tror att klubbarna behöver pengarna bättre. Naturligtvis är det rätt att skapa bridgetillfällen (och gärna ”bjuda” medlemmarna på nå’t ibland - men det gäller att tänka sig för).
Jag efterlyser helt enkelt någon form av samordning i dessa dystra tider - och en alldeles utmärkt samordnande ”kanal” skulle kunna vara det faktum att vårt ”distrikt”, som ju är en (teoretiskt sett) mycket lämplig samordnare, tar tag i och praktiskt försöker hitta en gemensam BBO-lösning under våren och fram till att live-spelet kan återupptas.
Vill gärna avsluta med att säga att jag verkligen uppskattar och är imponerad över de av bridgens funktionärer, styrelseledamöter i länet och personal på förbundskansliet i Örebro, som under dessa tider engagerat sig i att försöka skapa speltillfällen för oss bridgeentusiaster - så att vi kan möta våra gamla bridgekompisar.
Hälsar Claus
Jag tror på samarbete!
Jag har inte sett den här diskussionen tidigare men jag tror att både Nora och Karlskoga vill samarbeta (OBS; jag har ingen aning om hur Karlskoga tänker/tycker). Jag har heller inte talat med styrelsen i Nora men jag har svårt att tro att de säger nej till samarbete.
Vi är en liten klubb. Vi har några få duktiga spelare men vi har nästa inga administratörer. Om inte jag hade fått hjälp av Johan och Patrik hade vi inte kunnat arrangera BBO-tävlingar. Vi är beroende av ett gott samarbete.
Irene
The very nice Irene has spoken!
I love the nice ones,
Claus
PS mina ideer om samordning avser naturligtvis spel om fler klubbar spelar samma dag och tid. Krockar det inte - no problem - pengar till arrangerande klubb!