Forum » Distrikts- och klubbforum » Ångermanlands BF » Kan klubbarna nu starta upp livespelet?

Kan klubbarna nu starta upp livespelet?

1 inlägg / 0 nya
Jerry Mähler
Bild för Jerry Mähler
Kan klubbarna nu starta upp livespelet?

Hej
Har kopierat (valda delar) ur svenska bridge förbundets skrivelser se nedan:

Uppdaterad 2021-04-22
I takt med att vaccinationerna tar fart börjar vi se fram mot att kunna öppna våra klubbar för livespel inom en överskådlig framtid. Här är några korta punkter :
• Myndigheternas (främst FHM:s) riktlinjer måste givetvis även fortsättningsvis följas. Vi har fått klartecken från tre olika länsstyrelser att en bridgeklubb, förutsatt att kontroll finns att endast medlemmar släpps in, inte betraktas som en ”Allmän tillställning/Offentlig sammankomst” och därmed gäller inte ”8-regeln”. Ändå måste självklart riktlinjer som avståndshållande, etc, följas. Klubbars återöppnande (när och i vilken omfattning) förblir naturligtvis ett beslut inom klubbarna.

Micke Mellander SBF svarat på forum
SBF har tillfrågat flera Länsstyrelser (efter att ha hänvisats dit av såväl Folkhälsomyndigheten som Polismyndigheten) om vi omfattas av de förordningar (ordningsregler) som gäller Allmän Sammankomst/Offentlig tillsställning. Vi har då entydigt fått svaret nej. Det förutsätter att vi kan kontrollera att de som kommer in i lokalen är medlemmar. På frågan om detta gäller medlemmar i en enskild klubb eller i SBF har vi fått svaret att lagen inte specificerar detta, och därmed tolkar vi det som SBF.
Vad man också har sagt är att vi absolut måste följa Folkhälsomyndigheternas rekommendationer vad gäller ex vis avståndshållning, och detta gäller t v även vaccinerade personer. Därför förutsätter vi att alla arrangörer, exempelvis klubbar, använder sitt goda omdöme för att avgöra när man vill öppna upp för spel i klubblokalen, i vilken omfattning man gör det och med vilka säkerhetsåtgärder.

I Sollefteå kommer vi att diskutera ett öppnande på vårt nästa styrelsemöte. Naturligtvis kommer vi att bibehålla samma säkerhet som återstarten i november 2020. Bordskryss, egna budlådor mm.