Om BK Freja

Välkommen till den största dagspelande bridgeklubben i Sundsvall

Klubben startade 1997 av spelare från SPF-föreningarna Balder, Freja och Roten och därav namnet BFR. Den 2 februari 2021 bytte klubben namn till BK Freja. SPF- föreningen Balder hade upphört och övervägande antalet medlemmar i klubben är också medlemmar i SPF- seniorerna Freja.
Hösten 2021 startade klubben upp med bridgespel i ny lokal på Universitetsallén 1 och vi spelar tisdagar och torsdagar kl. 11.30. Sommarbridge spelas på torsdagar under juni, juli och augusti 11.30.

Kursverksamhet
Tycker du om att spela bridge och vill spela på dagtid är BK Freja klubben för dig.
Varje år startar klubben nybörjar- eller fortsättningskurser som leds av Egon Boman. I samband med nybörjarkurserna arrangerar klubben mentorbridge. Nybörjare får då spela tillsammans med rutinerade spelare som handledare i våra ordinarie partävlingar. Det är ett bra sätt att introduceras i klubben och i bridgespelet. Det första året är ett så kallat introduktionsår och du betalar ingen medlemsavgift.

Medlemskap
Medlemsavgiften är 390 kr/år varav 50 kr går till BK Freja. 340 kr/år är avgift till Svenska Bridgeförbundet (SBF) och Medelpads Bridgeförbund. Avgifterna betalas till SBF senast den 31 augusti varje år. Tidningen Bridge ingår och utkommer 5 gånger per år.

Spelavgifter
50 kr för medlem i klubb ansluten till SBF. Är man inte medlem i SBF tillkommer 40 kr per spel.

Ordningsregler
• Spelare, som skall delta i en tävling, skall vara på plats senast 10 minuter före start. Detta för att tävlingen skall starta på utsatt tid.
• Då vi har begränsat med platser, kan vi ta emot högst 26 par. Vill du vara säker på att få spela så kom i tid.
• Spelare uppmanas, för allas trivsel, att vara lågmälda när spel pågår.
• Vid felaktigheter under spelet skall tävlingsledaren (TL) tillkallas. Döm aldrig själva vid bordet.

Tävlingsformer m.m.
Vi rekommenderar användning av stopp- och alertkort. Regler för detta hittar du på Svenska Bridgeförbundets hemsida. Där kan du också hitta information om tävlingsformer, handikappregler, mästarpoäng m.m.

Personliga uppgifter
Klicka på Svensk Bridge i menyn (blå knapp). Logga in. Sedan väljer du Medlem och sedan Mina uppgifter