ÖMBF Bridgefestivalen, söndag 30 juli 2023

Referat från söndagens tävlingar.


SM par, damer

Söndagen i Örebro inleddes med SM par för damer. Den tävlingen fortsätter på måndagen. Här finns några par från ÖMBF med. vi får se imorgon hur det går.
Efter omgång 1 låg Susanne Hammar - Britt Hellstrand på en fin sjundeplats. Fyra omgångar återstår dock.
I omgång 2 gick det inte lika bra. Nu var Maria Klingspor - Anna Björling, Filbyter bästa par från vårt distrikt på 18:e plats.
När omgång 3 avslutats så hade Maria Klingspor - Anna Björling avancerat till 13:e plats. Fortsättning följer imorgon.

Visa fullständigt resultat


Chairmans cup

Det är lite svårt att avgöra vilka lag som har spelare som tillhör vårt distrikt. Vi kan dock konstatera att, inget distriktslag finns med. (lag som döpts D1 ÖMBF etc.) Detta kan vara värt att påminna om till kommande år. Lag som spelar under ÖMBFs ”flagg” spelar gratis i kvalet. Detta, om minst två i laget ej deltagit i CC tidigare.

När kvalet nu har summerats så ser vi i alla fall att Team Zang från Linköping gått vidare till slutspel. Det kan finnas flera ÖMBF-medlemmar gömda i andra lag, men inget som undertecknat lagt märke till. Det finns dock en del norska deltagare som är medlemmar i ÖMBF-klubbar. Se resultatlistan för detta.

Resultat>>>


Sidotävlingar

Som ett litet axplock från sidotävlingarna kan vi nämna att, Benny Lindholm - Anders Gustafsson fixade en fin femteplats i dagens tidiga bronstävling.
Visa fullständigt resultat

Söndagen avslutades med en s.k. strata-tävling. I den slutade Sven Claesson, Filbyter tillsammans med en norsk deltagare på femte plats.
Visa fullständigt resultat