Klubbnyheter

Lördag 5 februari kl 10:00 spelas semifinaler i DM lag i Tibro och Vårgårda. Tre grupper med sex lag i vardera, där de fyra främsta lagen erbjuds plats i finalen som spelas med tolv lag.

Lördagen 11 december avgjordes distriktsmästerskapet för mixedpar i Skaras nya spellokal. I en tävling som var oviss in i det sista segrade slutligen Ann-Sofie och Leif Axelsson. Detta blir det äkta parets femte gemensamma mixedtriumf.

Lördagen 20 november spelades andra och avslutande omgången av division IV i Lidköping och Suntak. Den tredje planerade serien som skulle spelats i Borås fick tyvärr ställas in p g a svagt intresse i de södra delarna av distriktet.

Då inte så många klubbar närvarade vid årsmötet i Fyrunga kommer här en kort rapport om vad som hände vid mötet.

Västergötlands BF håller årsmöte lördag 9 oktober 2021 i bygdegården i Fyrunga. Dagordning och övriga dokument finns i länkarna nedan.

I årets SM-final för veteraner, vilken avgjordes på Realbridge, segrade skövdespelaren Benny Olsson i par med bohuslänningen Roger Nyman. Paret dominerade tävlingen och vann en klar seger efter att ha varit i ledningen redan efter lördagens spel.

Årets DM Parfinal som avgjordes på RealBridge hade många duktiga par från andra distrikt i startlistan. Det är dock bara par där båda spelarna representerar en västgötaklubb som spelar om DM-titeln.

Alla är välkomna att anmäla sig till årets DM Par som avgörs på RealBridge 29 maj. Det innebär att det kommer att ta ytterligare ett år innan det blir möjligt att spela DM-finalen i Grästorp, vilket var planen redan 2020.

Västergötlands bridgeförbund har tyvärr tvingats ställa in årets DM för veteraner p g a bristande intresse. Vid anmälningstidens slut var sex par anmälda, vilket distriktet bedömde var för få par för att kunna genomföra en bra tävling.

Sidor