Maria Grön blev distriktsmästare och Västeråsbridgen på alla pallplatser

Tävlingen hade endast 12 deltagande par, vilket får anses vara mycket dåligt för en DM-tävling. Väldigt tråkigt att inte fler ställer upp och spelar i distriktsmästerskapen.

De som deltag hade sannolikt en spännande dag då det var relativt jämnt i resultatlistan. Endast 12% mellan de 12 paren. I de tre första ronderna av tävlingen ledde Peter Forsberg och Peter Törnblom. En ledning som därefter övertogs av Christer Åström och Lennart Ekholm. Paret höll sedan ledningen fram till och med rond nio där Maria, i par med Lars Marjoniemi, hade en mycket bra rond och övertog ledningen. Detta blev dock kortvarigt då Christer och Lennart tog tillbaka denna i rond 10. Inför sista ronden var det framförallt jämnt mellan ettorna och tvåorna, där det endast skiljde en poäng. Sedan var det ett avstånd ned till treorna, Åsa Andersson och Rainer Trapp, 20 poäng efter ettorna, och fyrorna, Benny Karlsson och Tommy Petersson, 22 poäng efter men mellan dem var det som synes mycket jämnt.

I sista ronden mötte Maria och Lars, Eva Czajkowski och Monica Eriksson och fick en bra avslutning med 62,5% på ronden. Christer och Lennart mötte Fredrik Mirhag och Pär Andersson, ett par som normalt brukar slåss om DM-titeln, men nu haft en sämre dag och låg sist. Nu slog de dock till med en rondseger och grusade Christer och Lennarts förhoppningar om slutsegern. De fick nöja sig med att pusta ut över att ha klarat andraplatsen då Åsa och Rainer avslutade med en finfin rond mot Gisela Sjöholm och Lars Lundgren, där de tog 72,5% och nästan tog över silvret. En poäng skiljde till slut mellan tvåorna och treorna. Fyror slutade Benny Karlsson och Tommy Petersson, ytterligare två poäng efter. Dessa par var de enda som kom över medel och efter Benny och Tommy var det fem procent ner till nästa par.

De fyra första ska också vara klara för SM-semifinalen i Örebro denna sommar.

Pallplatserna fördelades alltså enligt följande:
Guld Maria Grön och Lars Marjoniemi.
Silver Christer Åström och Lennart Ekholm.
Brons Åsa Andersson och Rainer Trapp.

Samtliga från Västeråsbridgen utom Lars som representerar Hallstahammar.

GRATTIS till alla medaljörer.