Arosserien våren 2024 färdigspelad. Eskilstuna vann division ett och Dream Team vann division två (nyhet kompletterad med div 2)

Arosserien är färdigspelad och Eskilstuna vann division ett före Sans och Kribbas vänner. Nedflyttning till division två blev det för Lillslam och Git Guys.

I division två vann Dream Team före Smederna och båda dessa lag går nu upp till division ett. Trea i division två blev Bessteam.

Div 1
Serieledande Eskilstuna, som hade en relativt betryggande marginal till tvåorna Sans, tog sig an Tvilling och tog en, inte stor, men ändå klar ledning i halvtid. Tvilling stretade dock emot bra och tog en knapp seger i andra halvlek vilket medförde att Eskilstuna fick nöja sig med oavgjort med mersmak. 12,12 - 7,88 slutade matchen.

Resultatet innebar att Sans kunde gå förbi och ta seriesegern, men då krävdes att de tog minst 19,83 VP. Laget mötte Solveigs grabbar och i halvtid ledde man visserligen, men långt ifrån med så mycket man behövde. I andra halvleken ångade man dock på och marginalen växte successivt. Till slut vann man halvleken med hela 19 - 68, och matchen med 18,9 - 1,1. Mycket klar seger alltså, men det räckte inte hela vägen fram, det fattades 0,92 VP för att gå ikapp Eskilstuna.

Arostuna mötte Kribbas vänner och behövde en klar seger för att passera dem i tabellen och nå tredjeplatsen. Vännerna tog dock en ganska klar ledning i halvtid och då Arostuna endast knappade in en IMP i andra halvleken så var tredjeplatsen klar för Kribbas vänner. Tredjeplatsen blev väldigt klar med god marginal till fyrorna Arostuna, men samtidigt klart distanserade av de två topplagen.

Då Tvilling tog nästan 8 VP mot Eskilstuna stod det klart att Lillslam skulle bli nedflyttade till division två, men vilka som skulle följa dem dit var inte klart. Det stod mellan Tvilling eller Git Guys där de sistnämnda mötte Lillslam och behövde oavgjort med mersmak, nämligen 11,65 VP för att passera Tvilling. Det blev dock aldrig spännande då Lillslam tog en klar ledning i halvtid och utökade den än mer i andra, vilket gav en klar seger med hela 18,56 - 1,44. I och med detta passerade Lillslam Git Guys, men var ändå knappa 4 VP efter Tvilling och får därmed alltså, tillsammans med Git Guys, spela i division två kommande höst.

Stort grattis till seriesegrarna Eskiltuna, och även till tvåorna Sans och treorna Kribbas vänner.

Div 2
Serietvåorna Smederna satte full fart mot treorna Bessteam och tog hem den första halvleken med 25 - 1. En likadan halvlek till skulle sätta press på serieledande Dream Team, som före denna omgång låg knappa 12 VP före Smederna. Bessteam stoppade dock blödningen i andra halvleken och höll nästan jämna steg mot Smederna i denna, varvid matchen slutade 15,39 - 4,61. Resultatet gjorde att Bessteam säkrade tredjeplatsen i serien, medan Dream Team hade råd att förlora med 4 - 16 och ändå ta hem seriesegern.

Dream Team hade nog som mål att gå igenom serien med idel segrar, men det började med en inte alltför stor ledning mot Utmanarna i halvtid där diffen mellan lagen var 13 IMP. Men i andra halvleken var det inget snack om saken då man vann denna med hela 66 - 19 och matchen med 19,06 - 0,94.

Hallsta Kings hade en fjärdeplats att förvara och man tog en relativt klar ledning mot Blueberry som dock vände på steken i andra halvleken och nådde oavgjort med mersmak, 11,23 - 8,77.

Hallsta kunde fortfarande bli fyra, men då under förutsättning att matchen mellan Gröngölingarna och Gurkmix antingen skulle bli relativt jämn eller om Gurkmix skulle vinna. Gröngölingarna tog dock tag i taktpinnen och via en klar halvtidsledning och en storseger i andra halvleken vann man matchen med hela 18,90 - 1,10 och gick därmed om Hallsta och slutade fyra i tabellen.

Femmor blev Hallsta Kings, följda av Blueberry, Utmanarna och Gurkmix.

Grattis till seriesegrarna Dream Team och tvåorna Smederna där båda lagen även avancerade till division ett. Grattis också till Bessteam till en fin tredjeplats.