Uppsala bridgefest 2018

Torsdag till söndag vecka 46 anordnades Uppsala bridgefest parallellt med slutspelet i Svenska cupen. Många trevliga bridgespelare besökte Uppsala och deltog i sidotävlingarna.

Torsdagsbrons
Torsdagens kvällsbrons spelades som simultan, och 10 par kom till start. Bäst lyckades hemmaparet Börje Liljekvist och Claes Hallström

Fullständigt resultat

Placering Namn
1:a Börje Liljekvist & Claes Hallström - Uppsalabridgen & Sigtuna BS
2:a Östen Andersson & Olle Ågren - PBF Uppsala
2:a Linnea Edlund & Ia Börling - Uppsalabridgen

Fredagsbrons
På fredag morgon spelades ytterligare en bronstävling med 25 par. Denna tävling vanns av två trevliga herrar från Växjöbridgen, Sture Rundgren och Gabor Barath.

Fullständigt resultat

Placering Namn
1:a Sture Rundgren & Gabor Barath - Växjöbridgen
2:a Håkan Svensson & Stefan Von Euler - PBF Uppsala
3:a Elisabeth Stanley & John-Erik Hörnfeldt - ABB BK

Fredagssilver
Fredag eftermiddag var det dags för en silvertävling över 42 brickor. Här kämpade 30 par för att ta hem segern. Här gick det fint för hemmaparen, och på alla 3 medaljplatser finner vi uppsalaspelare. Allra överst Kjell Hedman tillsammans med Anders Blomqvist.

Fullständigt resultat

Placering Namn
1:a Kjell Hedman & Anders Blomqvist - Uppsalabridgen
2:a Mats Johansson & Marcus Hjelte - Uppsalabridgen
3:a Hans Kvick & Thomas Ivarsson - Uppsalabridgen

Uppsala lagguld
Helgen avslutades med Uppsala lagguld, som i år lockade 30 lag. Lagen från Svenska cupen som blivit utslagna visade att de var långt ifrån klara med att lägga kort, och de fem första placeringarna plockades av SC-lag. Främst av alla var lag San Sac!

Fullständigt resultat
Sammanlagd IAF

Placering Namn
1:a San Sac - Linköping
2:a Anna - Stockholm
3:a Åmål Hulta - Åmål

TACK!
Uppsalabridgen vill rikta ett stort tack till köket, där Eva Andersson bossade över sönerna Tommy och Björn. Att leverera ett hundratal luncher per dag, gofika och välfyllda kaffetermosar var inget som helst problem för det här järngänget.

Glashyttan Ulven bidrog med fantastiskt fina vinkaraffer som priser i lagguldet, Uppsala stadsteater bidrar till Grevens kulturella utveckling genom att skänka 4 teaterbiljetter till 8:eplatsen i lagguldet, och Pitcher’s försökte sänka ettorna på lördagens IAF med presentkort på öl och mat. Smile

Tävlingarna sköttes som vanligt fint av Ryszard Sliwinski och Ping Huang.

Och vi vill förstås också tacka alla spelare som kom och bidrog till en dundertrevlig helg! Välkomna tillbaka - varför inte boka in Mixed-lag 25 maj? Anmälningarna har öppnat! Smile