DTL – träffen 2015

Här följer en kort sammanfattning av 2015 års DTL-träff.

Vid DTL-träffen på Scandic Grand Hotel i Örebro 10-11 oktober 2015 hälsade Carl Ragnarsson, Christer Grähs, Thomas Winther och Tommy Andersson de 25 övriga deltagarna från 15 av våra 21 distrikt välkomna.

Först ut på lördagens agenda stod det uppdaterade Generellt regelverk 2015-2016 med diverse förklaringar och fördjupningar .

Därefter var det dags för den kommande TL Steg 3 utbildningen i Örebro 15-17 januari 2016 och påföljande års TL Steg 3 seminarier.

Allsvenskan, Svenska Cupen och Bridgefestivalens tävlingsbestämmelser var nästa programpunkt.

Trender och tendenser i distrikten och sammantaget av de olika DM/SM disciplinerna belystes och ventilerades.

Frågor från distrikten till TK efterlystes, så att svar på dessa skulle kunna förberedas inför morgondagens programpunkt.

Söndagen inleddes med distriktens frågor och mycket handlade om Allsvenskan med spelplatser och arrangörer samt geografiska placeringar av lag och dess resor i tid och avstånd.

Mästarpoängen och dess regelverk fick en del förklaringar och det aviserades kommande förändringar som fraktioner av silver- och guldpoäng i motsvarande tävlingar.

Förbundets alkoholpolicy och Disciplinnämnden var de avslutande ämnena innan deltagarnas utvärdering, sammanfattning och lunch avrundade helgen.