Till alla spelare i klubbens lag spel

Nytt styrelsebeslut angående fortsättningen av Sollefteå BK lag-serie säsong 7, 2019/2020.

Att denna säsong skulle drabbas av en pandemi som slagit ut stora delar av bridgeverksamheten kunde ingen av oss i styrelsen eller ni spelare förutse. Styrelsen tog ett tidigare beslut att försöka genomföra lagspelet med samma modell som svenska cupen och förlängde tiden till mitten av september. Det har inte hjälpt för i dagsläget har endast 3 lag genomfört 6 matcher.

Hur går vi då vidare?

Styrelsen har diskuterat denna fråga och försökt beakta de synpunkter som inkommit från lagkaptenerna och övriga medlemmar/spelare. Det krävs att både rättvisa och sportslighet ska beaktas.

Hur vi än gör så kommer vi aldrig att nå ett sportsligt och rättvist resultat om vi inte spelar matcherna. Att avsluta serien är därför ett mindre bra beslut och det gynnar varken klubben eller spelarna. Vi får inte glömma bort att det inte enbart är spelare från vår klubb utan även från tre andra klubbar i distriktet.

Det kommer inte att bli någon ny lag serie hösten 2020 och våren 2021 så det finns tid och möjlighet att genomföra innevarande serie. Genom detta beslut ger vi alla spelare möjligheten att spela om resultaten och undviker onödig diskussioner i efterhand. Vi kan då eventuellt starta upp säsong 8 hösten 2021 och få flera lag att delta eftersom ingen har blivit ”lurade” på satsade startavgifter. Vi når även den sportsliga delen som är en viktig del för de flesta spelare.

Målsättningen blir att klubben försöker genomföra återstående 3 omgångar och därefter förrätta en prisutdelning när livet återgår till det normala. Skulle något lag redan spelat en omgång enligt tidigare beslut gäller detta resultat naturligtvis. (I dagsläget finns inga resultat inrapporterade) Matcherna spelas som vanligt i klubblokalen på datumen som ni ser nedan. Önskar något lag spela vid annan tid tas kontakt med undertecknad så att nytt hcp kan räknas fram.

I övrigt gäller samma regler som framkom i inbjudan till säsong 7.

Omgång 7 spelas 2021-02-23, 18:30

Omgång 8 spelas 2021-03-30, 18:30

Omgång 9 och prisutdelning återkommer vi om men troligen under april/maj månad.

OBS: Skulle detta inte vara möjligt med anledning av pandemin eller annat som vi inte kan styra över så tar vi ett nytt beslut.
Lycka till och på återhörande!

/
Ordf, TL Sollefteå BK
Jerry Mähler