Stormästare

I bridgekontakt kan medlemmar läsa att Ann Lidfors blivit den första kvinna som nått stormästartiteln i Ångermanland.
I vårat distrikt är den prestationen unik med tanke på att det är obefintligt med guldtävlingar och även sparsamt med lagtävlingar. De flesta poäng att spela om finns i regel inom just lagtävlingar.

Bridgen har varit lite av en ”Gubbsport” men som tur är har detta förändrats under 2000-talet. Numera kan man se en tillväxt av damer på de kurser som anordnas.
I våra granndistrikt finns det heller inte så många stormästare bland damerna. Medelpad har 3 stycken, Västerbotten har 2 och Jämtland/Härjedalen har 2.

Ann började att spela bridge i början av 80-talet där hon deltog i kurs med ledare som Gunnar Bolin och sedermera Christer Cedergren.
Under 80 och en bit in i 20-talet spelade Ann ofta distriktsmästerskap för damer tillsammans med Liz Anderberg. Dom tillsammans deltog även i flera SM finaler. Numera är det dottern Sofie som får agera partner i dessa tävlingar.
Snabbt hopräknat har Ann under de senaste 10 åren skrapat ihop 25 medaljer i olika distriktsmästerskap varav 11 är av glänsande guld.
Otaliga starter i olika SM finaler har hon också hunnit med dock inga medaljer men ett par hyfsade placeringar med en 9:e plats som bäst.

Vad är då hennes styrka som bridgespelare förutom ett stort intresse? Enligt min mening är det definitivt försvarsspelet och spelföringen som skördar störst framgång.

Så grattis Ann till en bra prestation.
/
Sollefteå BK
Ordf, J Mähler