Information från ÅBF´s möte 2018-06-04

Hej
Protokollet är inte ännu justerat men en del kan spridas så att ni får del av styrelsens beslut.

Efter att ÅBF´s Rally nu pågått från 2013/2014 blev det dags att lämna ut vandringspriset. Det krävdes tre vinster för att få detta pris som tillföll P-A Lindström. Mycket välförtjänt dock lite synd att inte Härnösand kunde få ihop antalet spelare till sista rallytävlingen detta år RTC. Har inte hänt på många år.

03/04 Krister Norling, Sollefteå BK
04/05 Krister Norling, Sollefteå BK
05/06 Hans Sandin, Docksta BTK
06/07 Jörgen Wedin, Sollefteå BK
07/08 Johan Wedin Docksta BTK
08/09 Jörgen Wedin, Sollefteå BK
09/10 Jerry Mähler, Ådalslidens SKBS
10/11 Jerry Mähler Ådalslidens SKBS
11/12 Ann Lidfors Ådalslidens SKBS
12/13 Ann Lidfors Sollefteå SKBS
13/14 P-A Lindström Skogs BK
14/15 P-A Lindström Skogs BK
15/16 Anders Lundgren, Härnö BS
16/17 Anders Lundgren, Härnö BS
17/18 P-A Lindström Skogs BK

I och med det så fattade styrelsen beslut om att starta om ett nytt Rally med lite förändringar i alla fall till att börja med.
RTC blir inte med i rallyt dock samtliga övriga par silvertävlingar som deltog innevarande år.
Poängberäkningen blir även lite justerat. 10 poäng för att man deltar, 2 poäng för medel och bättre, poäng efter placering för alla. Tillägg 8+5+3 för de som placerar sig på de tre första platserna.
Endast fem bästa tävlingarna kommer att räknas.
Inget rallypris i form av utlottning på årsmötet dock på varje tävling.

Tävlingar som vår klubb har ansvaret för att genomföra blir Dam, Veteran och Mixed DM samt Silverlaxen. En bra planering för Sollefteå. Datum mm kommer i vår interna planeringskalender senare i sommar.

Vårt eget sommarrally kommer att beräknas lite annorlunda än vad det står i inbjudan men nästan. Sommarrallyt har styrelsen valt utifrån att försöka locka fler spelare från andra klubbar också till våra spelkvällar. Dock har antalet möjliga priser ökats ordentligt utifrån förra gången vi körde sommarrally. Det räcker att ni deltar sex tävlingar så kan ni vinna på utlottningen 200 kronor/ eller motsvarande fem kvällar gratis i sommar.

Att några av er som medlemmar kanske inte gillar denna tävlingsform av olika anledningar är lite synd. Men det är viktigt att försöka förändra och komma på nya tävlingsformer. Alla är välkommen med förslag inför kommande planering sept-jan.

Avslutningsvis så är det extra roligt att flera par från kursen i vår har redan börjat spela på klubben. Senast i tisdags placerade sig Agneta Gullefors och Vera Moberg på en hedrande procent 51,88.

Jag önskar er alla en extra varm sommar och regniga tisdagar
så kanske vi träffas vid bridgebordet.

/
Jerry